L’Escola de Pastisseria de Barcelona s’uneix a la Mostra Internacional

A partir de 2025, el centre educatiu donarà suport a dues activitats de l’esdeveniment vicentí: el concurs d’escoles i les demostracions de cuina en directe

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts comptarà, a partir de la següent edició de Sant Vicenç dels Horts, capital de la pastisseria, amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), que donarà suport a dos dels tres grans esdeveniments de la Mostra Internacional de Pastisseria: el Concurs d’Escoles de Pastisseria de Catalunya i les demostracions de cuina en directe per part de reconeguts pastissers i pastisseres. La tercera pota de l’esdeveniment, la dels guardons Fava de Cacau als millors establiments de Catalunya, la continuarà organitzant el Consistori amb un jurat independent i de reconegut prestigi. La vuitena Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts tindrà lloc a la ciutat els dies 24, 25 i 26 de gener de 2025.

20240919 Conveni Escola Pastisseria

L’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona forma als futurs professionals de la pastisseria des dels estàndards més exigents de treball, amb un professorat complet i multidisciplinari, i en un marc d’actualització continua dels coneixements, així com amb la participació en les seves classes de pastissers/es de primera línia mundial portats a les seves instal·lacions per complementar l’aprenentatge dels estudiants.  A més, el 2025 l’Escola de Pastisseria del Gremi celebra el seu 50è aniversari.

GX2KJk5W4AAwOr3

L'acord s’ha presentat aquest matí a l’Escola de Pastisseria del Gremi, amb la participació de l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, el gerent del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Olivier Fernández, la directora de l'Escola de Pastisseria, Saray Ruiz, el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, i la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Paqui Capellades. L’alcalde, Miguel Comino, ha destacat “la capitalitat de Sant Vicenç dels Horts en el sector pastisser” i ha celebrat la “suma d’esforços per contribuir al prestigi d’un ofici clau a l’economia i la tradició catalanes”. De la seva banda, el regidor Xavi Gómez ha convidat tothom “a visitar la ciutat durant tres dies que són un autèntic espectacle gastronòmic”. I ha afegit: “Aquells dies Sant Vicenç dels Horts esdevé la capital pastissera, però també un aparador nacional del comerç, de l’agricultura i de la gastronomia.”

Cooperació entre el consistori i l’Escola

La coincidència d’objectius de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i de l’Escola de Pastisseria i la complementarietat de les activitats fan que els dos esdeveniments mencionats puguin ser organitzats per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Escola del Gremi de Pastisseria, de tal manera que es racionalitzin les despeses i es comparteixin esforços. El conveni contempla, entre d’altres punts, que:

 

  • un membre de l’EPGB formarà part del jurat del Concurs d’Escoles de Pastisseria de Catalunya, organitzat a la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts
 
  • el guanyador de la darrera edició d’un dels premis de pastisseria atorgats pel Gremi participarà a les sessions de cuina en directe de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts.
 
  • l’alumnat de les escoles i del PFI de pastisseria de Sant Vicenç dels Horts visitarà les instal·lacions de l’Escola i del Museu.
 

Guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts

En tant que principal esdeveniment de la pastisseria a Catalunya, la Mostra és l’escenari dels principals premis i distincions a establiments de tot el país. Els Guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts els continuarà organitzant en solitari l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i serviran per premiar les 50 millors pastisseries de Catalunya, agrupades per set àrees diferents. Els guardons també lliuren la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular.

premis mostrastv port

La vuitena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, compta també amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i serà una de les activitats destacades de la 41a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1353

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix