S’estrena una nova línia exprés de connectarà el Prat amb Barcelona

Funcionarà cada dia de la setmana i que escurçarà el temps de trajecte gràcies a un recorregut més lineal i àgil, fins a convertir-se en una de les línies més ràpides de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat avui la nova línia exprés X2 que es posarà en marxa el proper 1 d’octubre i que connectarà els municipis del Prat de Llobregat i Barcelona de manera més directa i més ràpida. La nova X2 millorarà les prestacions de l’actual línia 165, que fins ara cobria aquest trajecte i que amb la nova reestructuració quedarà substituïda definitivament. A més, i a diferència de l’actual 165, que prestava servei només en dies laborables, la nova X2 funcionarà també els caps de setmana i festius, donant servei de dilluns a diumenge de manera ininterrompuda.  El nou traçat escurçarà el temps de trajecteentre la Fira de Barcelona i l’avinguda Remolar del Prat de Llobregat en uns 5 minuts, gràcies a un recorregut més recte, que permetrà connectar els dos municipis en 25 minuts. Amb aquestes condicions la nova línia X2 aconseguirà velocitats comercials més altes, superant els 20 quilòmetres per hora i incrementant així un 5% la velocitat respecte a la 165, convertint-se en una de les línies més ràpides de TMB.

presentacio x2 grup

La presentació s’ha realitzat en el marc de la “Setmana Europea de la Mobilitat”, que se celebra fins al proper 22 de setembre. L’esdeveniment promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es visualitzen els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Nou recorregut

La nova línia X2 enllaçarà el sector de la Fira de Barcelona, a l’Avinguda Maria Cristina, amb la zona de l’avinguda Remolar del Prat de Llobregat. Respecte a la línia 165 s’han suprimint algunes parades per deixar el nou recorregut de la X2 en 20 parades. La línia funcionarà en horari de 5:10h a 22:30h en laborable, entre les 6:10h i les 21:50h en dissabtes, i des de les 7:10h fins les 21:50 en festius. Els horaris també suposen una millora respecte a l’antiga línia 165 que només circulava de dilluns a divendres. Pel que fa a la flota, els busos de la X2 seran de gas natural en un inici i s’aniran incorporant elèctrics durant el 2025.

recorregut x2

Les noves parades de la X2, s´han ubicat dins dels eixos de l´avinguda del Remolar i avinguda Verge de Montserrat respectant les equidistàncies i els àmbits de parada de la línia 165 i apropant les àrees d´intercanvi amb Metro L9 (<M> Cèntric i <M> Les Moreres). En canvi, el bus deixarà de circular pels carrers Lleida, Coronel St. Feliu, Gaiter del Llobregat i carretera de la Marina.

Noves parades de la línia 65

Per la seva banda, la línia 65 que connecta la plaça Espanya de Barcelona amb la plaça de la Volateria, al Polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, veurà modificat part del seu recorregut al seu pas pel nucli urbà d’aquesta població. En concret, les cinc parades dels carrers Coronel St. Feliu i Av. Verge de Montserrat es veuran ara substituïdes per les set parades al nou tram de circulació comprés entre el carrer Lleida i la carretera de la Marina. D’aquesta manera, la línia 65 adaptarà el recorregut al nou traçat cobert per la X2, i al mateix temps s’aproparà als nous espais de la ciutat, com l’Eixample Sud. 

nou recorregut 65

Redacció / Fotos: Aj. El Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1353

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix