Sant Boi ja té més de 1.800 panells solars municipals instal·lats

Recentment, ha finalitzat la col·locació de 1.100 en diversos equipaments

Sant Boi de Llobregat s’ha convertit en la capital dels panells solars fotovoltaics municipals de la comarca. Recentment, ha finalitzat el procés de col·locació de 1.100 a les cobertes de tretze equipaments i espais municipals. L'actuació forma part del projecte estratègic 'Sant Boi té energia' i ha comptat amb una subvenció d'1 milió d'euros de la Diputació de Barcelona, que n'ha finançat el 90% del cost total. Personal de l'empresa municipal Claus s'ha encarregat d'executar la instal·lació dels panells.

Panells Antoni Gaudí

Panells Plaça de Catalunya

En l'actualitat, el municipi baixllobregatí té dinou instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals, amb més de 1.800 panells instal·lats. Aquests panells permeten a l'Ajuntament estalviar 60.000 euros l'any i 1,2 milions de kWh en consum elèctric. Gràcies a altres projectes que es duran a terme d'aquí a 2026, la previsió és multiplicar per cinc tant el nombre de panells de titularitat municipal, fins a un total de més de 10.000, com la producció d'energia elèctrica.

Panells Biblioteca JRiB

A aquestes inversions de l'Ajuntament cal afegir el gran creixement experimentat a la ciutat durant els darrers tres anys en el nombre d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum realitzades per les empreses i les llars. En l'actualitat hi ha 460 instal·lacions d’aquesta manera a Sant Boi. El 96% (445) s'han posat entre 2021 i 2023, gràcies principalment a les bonificacions fiscals ofertes per l'Ajuntament i a l'acompanyament i la tasca d'orientació de l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES).

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix