Quatre millons d’euros per duplicar les vies entre Castelldefels i Prat

Es construirà dues vies de tren noves a sumar a les ja existents, per a un dels corredors amb més viatgers de la xarxa convencional a Espanya, que permetrà superar els trànsits regionals dels de Rodalies, amb el que s'augmentarà la capacitat i flexibilitat del trànsit, contribuint a incrementar les velocitats i a reduir els temps de viatge

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha licitat per quatre milions d'euros (IVA inclòs) un contracte per a la redacció dels projectes bàsic i de construcció de dues noves vies a sumar a les dues ja existents entre les estacions de Castelldefels i el Prat de Llobregat. Aquesta és una de les actuacions que més impacte tindrà en l'augment de capacitat de la xarxa de totes les que estan recollides en el Pla de Rodalies 2020-2030.

estacion castelldefels

L'actuació, duta a terme a través d'Adif, duplicarà fins a quatre vies la capacitat de la xarxa d'un trajecte que registra la major densitat de trànsit en el corredor sud de la xarxa ferroviària de l'entorn de Barcelona. En concret, en el tram entre la capital catalana i Sant Vicenç de Calders per la línia de la costa, el corredor de mitjana distància, és el que més viatgers registra de la xarxa ferroviària d'ample convencional a Espanya.

Al costat d'una major capacitat, el projecte dotarà de major flexibilitat a la gestió del trànsit ferroviari, desplegant dues vies més entre Castelldefels i El Prat de Llobregat, amb la finalitat de separar els trànsits regionals dels de Rodalies. Amb això, s'incrementaran les velocitats i es reduiran els temps de viatge dels serveis regionals procedents de Tarragona i Lleida, així com dels serveis semidirectes de la línia R2 de Rodalies amb destinació Sant Vicenç de Calders.

Tren de Rodalies passant per davant de lAeroport de Barcelona 1170x780

En l'actualitat, aquest trànsit es canalitza per una via doble, obligant als serveis regionals sense parades intermèdies entre Castelldefels i Barcelona-Sants a adaptar les seves marxes als trens de Rodalies que, en la seva gran majoria, tenen parada en les successives estacions.

Partint de la futura configuració amb quatre vies de les estacions de Castelldefels, Gavà i el Prat de Llobregat, per a completar la quàdruple via es redactarà l'ampliació del nombre de vies en els trams Castelldefels-Gavà i Gavà-el Prat. Addicionalment, s'inclourà la modificació de l'esquema de vies de la capçalera costat Sants de l'estació del Prat.

R0886D 168.jpg 2021846060

La redacció dels projectes ara licitada es distribueix en dues etapes:

- En la primera, amb una durada de 24 mesos, es definiran els projectes d'implantació de via quàdruple, tant de plataforma, com de via i energia, així com el tancament exterior del tram.

- En una segona fase, de 12 mesos, s'elaboraran els informes i es realitzaran les actuacions de suport tècnic.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i contribueix a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seves metes el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

Redacció / Fotos: Mitma-Arxiu-Ajuntaments-Renfe

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix