El Baix Llobregat retorna a l’escenari d’alerta per sequera

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat una rebaixa de les mesures que afecten el sistema Ter-Llobregat gràcies a les darreres pluges

Des del passat 28 de juny, el Baix Llobregat ha entrat en una nova fase en l’abordament de la sequera. Després de les pluges de les últimes setmanes, el govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar que els 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat passen de la fase d’excepcionalitat a la fase d’alerta per sequera.

Agua de Grifo

Així, les persones que viuen en aquesta zona poden usar 250 litres cada dia, en comptes dels 230 de la fase d’excepcionalitat. Altres mesures són deixar d’estar prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat. En el cas dels regs de jardins i zones verdes públiques s’ha de fer en les hores de menor insolació (de 20 a 8 hores) i el reg de privats no pot ser superior a 2 cops per setmana. S’estableix una reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins i la prohibició d'omplir fonts ornamentals i llacs artificials. També es permet la neteja -pública- de carrers amb mànegues d'aigua, però amb el mínim consum possible i prioritzant l’ús d’aigua regenerada o no potable. Ja no està prohibit el reg de gespa.

img servei omplimentdepiscines

Es relaxen les restriccions per a omplir piscines, tot i que continua havent-hi limitacions (com que no es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l’aigua). Es permet el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.

aigua platjes

Amb el pas a la situació d’Alerta, el Pla d’Emergència Municipal per Sequera) recull que properament es podran fer servir les dutxes i els rentapeus de la platja. En cas de tornar a la fase d’Excepcionalitat, es mantindrien els rentapeus oberts i es tancarien les dutxes. Si la situació empitjorés encara més i s’hagués de tornar a la fase d’Emergència, els rentapeus i les dutxes estarien tancats.

p09i0447

A més es prenen les següents mesures d’estalvi d’aigua:

  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 25% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades (en excepcionalitat era del 40%).
  • Reducció del 10% dels consums d'aigua en usos ramaders (en excepcionalitat era del 30%).
  • Reducció del 5% dels consums d'aigua dels usuaris industrials (en excepcionalitat era del 15%).
  • Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 30% en reg).
  • Segueix estant prohibit l’ús d’aigua per eliminar pols i matèria en suspensió a l’aire (excepte en casos de seguretat viària).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix