Concentració a favor del diàleg amb el col·lectiu del Top Manta

Al voltant d’un centenar de persones es van aplegar davant l’Ajuntament de Castelldefels per manifestar la seva solidaritat amb els migrants després de les últimes operacions policials

Un centenar de persones es van aplegar ahir davant l’Ajuntament de Castelldefels per manifestar la seva solidaritat amb els migrants després de les últimes operacions policials contra ells. L'acte de suport ciutadà, convocat pel col·lectiu Top Manta i que comptava amb la col·laboració de diverses entitats socials i partits polítics de la ciutat, ha consistit en una concentració popular i en la posterior lectura d'un manifest que porta per títol "Esclavos de la manta".

WhatsApp Image 2024 06 27 at 21.39.34 1

El manifest posa l'èmfasi en la tragèdia humanitària del fenomen migratori protagonitzat per persones nascudes al continent africà i que miren d'arribar a Europa. Segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions l'any 2023 almenys 3.863 persones van morir en l'intent d'arribar a una frontera europea.

Quan aquestes persones arriben a territori europeu es troben davant "un laberint burocràtic per regularitzar la seva situació a través de la llei d'estrangeria". I "l'activitat de la venda ambulant, coneguda popularment com a Top Manta, és una de les poques sortides" que tenen aquestes persones per poder subsistir. No és l'activitat que triarien "lliurement" i és per això que s'autodenominen "esclaus de la manta.", explica el grup municipal Movem En Comú Podem.

WhatsApp Image 2024 06 27 at 21.39.34 2

bone

Ass Ndiaye, veí de Castelldefels i portaveu del col·lectiu Top Manta, va afegit en aquesta lectura que "a Castelldefels, des de l'arribada al govern de la ciutat de Manuel Reyes, s'ha multiplicat la persecució de la policia". No només els fan retirar del passeig marítim o se'ls confisca el material que volen vendre, sinó que són tractats "com a delinqüents" i que els demanen documentació "per a intentar fer-los fora del país". En les últimes setmanes l’ajuntament de Castelldefels ha intensificat el desplegament de diferents forces policials al municipi per evitar que els migrants continuessin amb la seva activitat de venda ambulant en la zona del Passeig Marítim. I recentment el mateix alcalde Reyes ha manifestat en els mitjans públics municipals que “els migrants del Top Manta que estan en situació irregular a Espanya haurien de ser expulsats del país.” 

Els migrants concentrats a Castelldefels va afirmar que amb les accions policials marxen "a altres llocs durant uns dies" però que tard o d'hora "han de tornar aquí de nou, perquè guanyar diners a través de la manta és l'únic mitjà" que tenen "per no morir de fam". Finalment demanen "la col·laboració dels veïns i veïnes per tal que l'administració pública els ajudi a deixar de ser esclaus de la manta" mentre regularitzen la seva situació al país.

WhatsApp Image 2024 06 27 at 21.39.34

A continuació, després de la seva lectura, el manifest es va registrar a l'oficina d'atenció ciutadana del mateix Ajuntament de Castelldefels. Un grup de migrants del col·lectiu Top Manta van entrar a les dependències municipals acompanyades de membres d'algunes de les entitats socials que van donar suport a la concentració. Movem En Comú Podem és un dels partits polítics que va participar en la concentració. La seva portaveu municipal i regidora de l'Ajuntament de Castelldefels, Candela López, va exigir que "l'actual govern municipal del PP i SOM reactivi la Taula de diàleg del Top Manta, una eina que vam impulsar quan érem al govern i que pot comptar amb la col·laboració de diferents àrees de l'ajuntament. Es tracta d'oferir alternatives socials i laborals al col·lectiu dels migrants". López ha afirmat que "el que queda molt clar és que amb la fórmula de l'alcalde Reyes que ho fia tot a la repressió policial no es resol res."

La resta d'entitats que van col·laborar i van donar suport a l'acte de concentració del col·lectiu del Top Manta són: Marea Pensionista, Castelldefels Sáhara, Malaria 40, Solidaritat Castelldefels Kasando, Ateneu Arreplegades, Paranoia Studi, ATTA, Grup de Dones, Hombres por la igualdad y contra la violencia de género, Món sense guerres i sense violència, Acción Alegra, Fundación José Miguel Catalán i un altre partit de l'oposició com és Esquerra Republicana de Catalunya.

Redacció / Fotos: MeCP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix