La Xarxa Final de Vida i Soledat fa més de 14.700 acompanyaments anuals

Des del 2017, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu coordina el Baix Llobregat Sud on el voluntariat de la institució, a més, realitza intervencions a Sant Boi de Llobregat i a Castelldefels

El programa Final de Vida i Soledatimpulsat per la Fundació "la Caixa" arreu d'Espanya i Portugal, ofereix acompanyament, mitjançant persones voluntàries formades, a persones amb malalties avançades en el moment final de la vida.

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 16.45.59

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 16.49.17

Des que es va posar en funcionament el 2016, aquest programa no ha deixat de créixer promovent i construint una xarxa comunitària d'atenció en la qual interactuen diferents agents que ofereixen un acompanyament gratuït i de forma presencial o telemàtica, adaptant-se a les necessitats de cada persona i cada moment.

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 16.45.15

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, fidel al seu compromís d'oferir una atenció de la màxima qualitat al llarg de totes les etapes de la vida, subscriu l'any 2017, mitjançant el departament de Desenvolupament Solidari i Cooperació, un acord de col·laboració amb la Fundació "la Caixa" per a la coordinació de la Xarxa Final de Vida i Soledat del Baix Llobregat Sud amb els objectius de:

  • Promoure l'acompanyament per part de persones voluntàries a persones en situació de malaltia avançada i soledat.
  • Establir una xarxa d'entitats i agents que detectin, acompanyin i realitzin seguiment a les persones beneficiàries del programa.
  • Capacitar a les persones voluntàries pel desenvolupament de l'activitat.
  • Sensibilitzar per trencar els mites i estigma que envolten el que fa referència a la darrera etapa de la vida. 
 
Captura de pantalla 2024 06 26 a las 16.45.27

Qui configura la Xarxa de Final de Vida i Soledat del Baix Llobregat Sud?

Entitats de voluntariat

Són les organitzacions que gestionen els equips de voluntariat que formen, i donen el suport necessari per atendre els beneficiaris de les entitats cuidadores. Aquestes institucions són el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Fundació Germà Tomàs Canet i Creu Roja de Sant Boi de Llobregat (el voluntariat del Parc Sanitari també participa activament en aquestes dues entitats).

Entitats cuidadores

Són les entitats que tenen a càrrec i cuiden les persones en situació de malaltia avançada i soledat, i que són susceptibles de ser acompanyades pel programa Final de Vida i Soledat. Les entitats cuidadores que participen actualment són:

  • Sant Boi de Llobregat

Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Residència Los Sauces, Residència Benviure, CAP Vinyets, CAP Montclar, Hospital d'àrea intermèdia Prytanis i Llar Sant Josep

  • Colònia Güell

Residència Colònia Güell

  • Castelldefels

Residència El Sol, residència Les Gavines, Ajuntament de Castelldefels

Captura de pantalla 2024 06 26 a las 16.45.32              

Accions de la Xarxa Final de Vida i Soledat del Baix Llobregat Sud

A Sant Boi de Llobregat

  • El voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu està present en totes les entitats que formen part de la xarxa.
  • Impuls i lideratge del projecte pilot 'Vida Plena', ja en funcionament a Castelldefels, al barri Ciutat Cooperativa-Molí Nou. En col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat santboiana, el CAP Molí Nou, Serveis Socials, l'Àrea de Gent Gran i de Proximitat i l'entitat 'Cuidando de ti'.

A Castelldefels

  • El voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu està present en totes les entitats que formen part de la xarxa.
  • Impuls de la Xarxa d'Entitats de Voluntariat que donen suport a la gent gran en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelldefels.
  • Projecte 'Vida Plena', gestionat i dinamitzat per persones voluntàries del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Redacció / Fotos: HSJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix