L’Hospital de Viladecans fa una campanya per a la protecció solar a menors

La iniciativa "Al sol, sempre amb protecció", protagonitzada per l'Infantil Femení de la UD Viladecans,  pretén afavorir la conscienciació sobre els efectes de les radiacions solars, promoure la precaució i fomentar el diagnòstic precoç de melanomes i carcinomes

Els especialistes en dermatologia sempre insisteixen en la importància de protegir la pell amb crema solar de 50 FPS (també quan el dia està ennuvolat), ulleres de sol homologades i bona alimentació, hidratació i higiene personal. A més, incideixen en evitar els ambients extrems, no exposar-se al sol durant les hores centrals del dia, aplicar la protecció abans del contacte amb les radiacions ultraviolades i fer-ne reaplicacions cada dues hores.  "Que la pell té memòria pot semblar un tòpic, però està demostrat que el 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir si s'evitessin les cremades cutànies i l'exposició intensa al sol durant la infància i l'adolescència", remarca la Dra. Yolanda Fortuño, cap de secció de Dermatologia de l'Hospital de Viladecans.

Campanya Al sol sempre amb protecció HV2

La pell té memòria i els efectes de les radiacions són acumulatius i progressius. Una sobreexposició al sol provoca danys irreparables: immunosupressió, envelliment cutani, lesions premalignes i, en els pitjors dels casos, càncer de pell. Per aquest motiu, l'Hospital de Viladecans, l'associació Viladecans Contra el Càncer i l'Ajuntament de Viladecans han engegat la campanya "Al sol, sempre amb protecció" per afavorir la conscienciació sobre els efectes de les radiacions ultraviolades entre els més joves, així com promoure la prevenció i el diagnòstic primerenc de melanomes i carcinomes.

Campanya Al sol sempre amb protecció HV1

L'infantil Femení de la UD Viladecans ha protagonitzat aquesta iniciativa, que serà visible durant tot l'estiu als dispositius municipals i espais esportius de la localitat.  S'han organitzat formacions a monitors i tutors per propiciar, el més aviat possible, costums sans en la relació dels menors amb el sol. "Els bons hàbits d'higiene adquirits durant la infantesa se solen mantenir al llarg de la vida", subratlla la Dra. Fortuño. Les instruccions als educadors dels joves es reprendran i intensificaran al mes de setembre: "És imprescindible recordar la importància de tenir cura de la pell i dedicar-li l'atenció que es mereix", afegeix Fortuño.

El Servei de Dermatologia de l'HV destaca també que l'autoexploració té un paper fonamental en la detecció i diagnòstic primerenc dels possibles càncers de pell. És necessari inspeccionar la cara, el cuir cabellut i les mans, centrar-se en el coll, el pit i la part superior del cos. A més, aixecar braços per explorar-ne la part interna i les aixelles, i revisar tant les natges com la part posterior de les cames i plantes dels peus.

Sobre el càncer de pell:

El càncer de pell és el més comú i els seus tipus principals són el carcinoma escatós, el carcinoma basocel·lular i el melanoma.

  • El carcinoma basocel·lularés de color pell o vermellós, té un creixement lent i genera una crosta que cau i torna a sortir.
  • El carcinoma escatósés una ferida o crosta que no cura en un o dos mesos, i és més freqüent a partir dels 45 anys. Presenta major agressivitat i risc de metàstasi.
  • El melanoma és molt menys comú que els altres tipus de càncer, però és dels més agressius i té més risc d'estendre's a altres zones del cos. És la principal causa de mort per malaltia dermatològica i requereix més recerca especialitzada. La causa principal del melanoma és l'exposició a la radiació ultraviolada (UV) del sol o de fonts artificials, com els llits de bronzejat. Tot i això, factors genètics i antecedents familiars també poden tenir un paper en el seu desenvolupament.

Redacció / Fotos: Hospital de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix