Ampli desplegament dels Mossos d’Esquadra i La Policia Local per Sant Joan

L’operatiu de la revetlla se centra en la lluita contra les violències sexuals i el control del trànsit, on també s’activarà un ampli dispositiu de Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i CAT112

Els Mossos d’Esquadra activen un dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan arreu de Catalunya i, sobretot, en aquells punts on se celebren festes populars. El Baix Llobregat serà un dels territoris amb més incidència. Els principals eixos d’aquest dispositiu són el manteniment de l’ordre públic i la seguretat ciutadana, garantir la mobilitat i la seguretat ciutadana i vetllar per la seguretat i el normal desenvolupament de les concentracions multitudinàries en espais públic.

bf0078b69a18ec7c1222da49645cf42b

GQl DWJWQAAVX5k

Un dels punts essencials de l’operatiu de la revetlla de Sant Joan és la lluita contra les violències sexuals per tal d’evitar que es produeixin fets delictius en aquest àmbit. Els objectius principals seran:

● Garantir la seguretat dels itineraris de les zones d’oci al transport públic amb el doble objectiu de protegir les persones que puguin estar en situació de vulnerabilitat o que han estat víctimes (protecció de víctimes i víctimes potencials) i identificar persones potencialment autores d’il·lícits contra la llibertat i la indemnitat sexual.

● Identificar persones en situació de vulnerabilitat i garantir la seva seguretat al tancament i sortida dels locals i esdeveniments d’oci.

● Planificar rutes segures amb el patrullatge policial en sortides dels espais d’oci, en el recorregut cap a les zones d’estacionament o cap a les estacions de transport públic. L’objectiu del passadís de seguretat és detectar possibles persones potencialment autores i oferir assistència immediata a possibles víctimes

● Coordinar i intercanviar informació amb els punts d’informació i atenció en l’àmbit de les violències sexuals (punts lila o similars).

● Vetllar pel Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci per tal de sensibilitzar, prevenir i atendre actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics, com espectacles públics i activitats d’interès en espais d’oci privat i/o públic.

D’altra banda, la Divisió de Trànsit de Mossos desplegarà un dispositiu que contemplarà mesures d’ordenació i regulació del trànsit i punts de control d’alcoholèmia i drogues amb l’objectiu de prevenir accidents de trànsit i evitar que es facin desplaçaments sota la influència de l’alcohol i drogues.

Des de les 15 hores del passat divendres 21 de juny fins a les 23:59 del dilluns dia 24 de juny de 2024 (4 dies) s’estan fent un total de 1.106 controls amb la participació de 1.366 efectius de trànsit. En concret: 315 controls d’alcoholèmia i drogues, 161 controls de seguretat passiva, 203 controls de PREMOT (motocicletes), 190 controls de distraccions, 158 controls de velocitat i 79 controls de transports.

Des de les 22 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24, es realitzaran 75 controls específics de drogoalcoholèmia amb la participació de 412 agents.

ipor 1655967696759 1 o

En l’àmbit de seguretat ciutadana i altres unitats operatives a nivell de regió policial participaran 2.025 efectius de manera específica al dispositiu de Sant Joan. A més, el dispositiu policial comptarà també amb l’activació, aproximadament, d’uns 2.000 agents de les 217 policies locals existents al país.

Feina pels bombers

Davant l’habitual increment de serveis durant la revetlla i el dia de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat han previst un dispositiu de reforç del seu personal de guàrdia. Les zones amb més concentració d’avisos van ser els municipis de les regions d’emergències Metropolitana Sud (Baix Llobregat) i Metropolitana Nord.

20130821114333

Així, Bombers de la Generalitat realitzarà un reforç M1, que preveu la mobilització preventiva de personal lliure de guàrdia per donar resposta a la previsible situació de risc generada per l’increment i simultaneïtat de serveis. Amb aquest reforç es preveu donar cobertura als parcs, les estructures operatives, de coordinació i de suport a la guàrdia habitual, especialment a les zones amb més volum d’avisos.

Es preveu l’obertura dels parcs de Bombers Voluntaris entre les 09 del matí del dia 23 i les 21 hores del dia 24, sempre que garanteixin una sortida mínima de 3 bombers. Pel que fa als Auxiliars d’Ofici Forestal (AOF) contractats per la Campanya Forestal, aquests allargaran la seva jornada laboral fins a la una de la matinada del dia 24, amb la possibilitat de perllongar en cas que les actuacions ho requereixin. A les Regions Metropolitanes Nord i Sud, el reforç es mantindrà fins a les 19h del dia 24. Així mateix, també es reforçarà i ampliarà l’horari del servei de l’Àrea d’Informació i Comunicació.

Agents rurals

El Cos d’Agents Ruralsamplia de 3 fins a 4 dies (del 21 al 24) l’operativa de la revetlla de Sant Joan. El dispositiu en el qual participaran més de 400 efectius es dedicarà prioritàriament al control de la correcta ubicació i realització de les fogueres i ús de material pirotècnic. S’efectuaran inspeccions per comprovar la seva correcta ubicació per a la prevenció d’incendis forestals. Les que no estiguin correctament ubicades o no disposin d’autorització seran comunicades a l’Ajuntament corresponent per a la seva retirada. El dia 24 les actuacions són per al control de material pirotècnic i comprovació i investigació d’incendis de vegetació forestal.

La nit del 23 de juny, i per donar suport a l’operatiu, els Cos d’Agents Rurals amplia l’horari de les sales de control distribuïdes per tota la geografia, que donen suport en tot moment als agents en el territori i també atenen les trucades ciutadanes. Es realitzaran més hores d’atenció i, a la sala central s’amplia el nombre de personal operador.

707b2b03 54fe 46e2 bb8d d3becee45ffc 16 9 discover aspect ratio 50p 0

Pel que fa a les zones habilitades per a les fogueres de Sant Joan i pirotècnia, es recorda que els espais han d’estar autoritzats pels Ajuntaments i no poden estar a menys de 500 metres de terreny forestal. En cas de les fogueres on no es pugui garantir aquesta distància, cal l’autorització del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. També s’incideix en advertir de no utilitzar pirotècnica al costat de camps de cereal.

CAT112 i PROCICAT

La nit i matinada de la revetlla de Sant Joan és, juntament amb Cap d’Any, la nit de més activitat al CAT112. De cara a aquest Sant Joan, s’ha previst a les franges punta un dimensionament a les sales de fins a 91 gestors, 8 comandaments i 1 TSSO (tècnic de suport de sales operatives), amb un total d’un equip de 100 persones en la franja de més activitat. Així, durant les franges de més trucades hi haurà fins a 61 gestors/es més que una setmana normal.

truca 112.PNG 191393041

D’altra banda, de cara a la nit de Sant Joan, el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil, posarà en prealerta el Pla PROCICAT donada la coincidència de múltiples celebracions arreu del territori, per fer seguiment de possibles incidències.

Redacció / Fotos: CAT112-Agents Rurals-Bombers Generalitat-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix