Els 40 Habitatges de Lloguer de Sant Feliu, Premi Arquitectura 2024

L’edifici, de MAIO Architects, va guanyar en la categoria Premi Arquitectura Espanyola, per les aportacions que l’obra afegeix al programa d’habitatge públic de lloguer i per mantenir el caràcter investigador de l’arquitectura dins de l’àmbit de l’habitatge col·lectiu

Ahir es van concedir els Premis Arquitectura 2024 en el transcurs d'una gran gala de celebració en la qual es van emfatitzar els valors universals de l'Arquitectura i l'Urbanisme i la seva influència positiva per a avançar cap a una societat més sostenible des d'una triple perspectiva: social, econòmica i mediambiental. Les propostes premiades reflecteixen el compromís dels arquitectes i arquitectes del nostre país per a millorar l'entorn construït conjuminant innovació, inclusió i bon disseny. Organitzats pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) i amb el patrocini oficial de COMPAC®, l'anunci va tenir lloc en el Teatre Reina Victòria a Madrid.

TEMsOAUQ

PHOTO 2024 06 21 12 26 27

Un dels grans triomfadors va ser MAIO Architects, autors dels 40 Habitatges de Lloguer a Sant Feliu de Llobregat, que va rebre el Premi d’arquitectura Espanyola. Segons el jurat: “Per les aportacions que l'obra afegeix al programa d'habitatge públic de lloguer i per mantenir el caràcter investigador de l'arquitectura dins de l'àmbit de l'habitatge col·lectiu. L'obra aconsegueix mitjançant petits recursos com ara obertures de portes de doble fulla, eliminació de passadissos o distribució equitativa de volades fins a esgotar edificabilitat i obtenir terrasses, uns habitatges que permeten ser interpretades pels seus usuaris i adaptades a les necessitats canviants de cadascun d'ells. La resolució de la façana mitjançant decisions materials senzilles se sofistica amb l'addició de l'última capa tèxtil que a més de tornar a incidir en la interacció amb l'habitant o exercir de protecció tèrmica per als habitatges, estableix connexions culturals amb genealogies que reivindiquen el valor del tou per a arquitectura”.

Evpkp3VXYAUqiYO

MNvS2BNP

CxjX0ohl

Situat a Sant Feliu de Llobregat, el projecte consta de 40 habitatges de lloguer públic, distribuïdes en cinc plantes. Els habitatges es componen d'espais genèrics que permeten diversos usos, adaptant-se a les necessitats canviants dels seus habitants al llarg del temps. Les diferents habitacions disposen de grans obertures dobles que permeten connectar física i visualment els àmbits, oferint una major diversitat espacial i maximitzant la sensació d'amplitud.
L'organització de les peces permet l'eliminació de passadissos, optimitzant l'espai habitable. Tots els habitatges són passants i permeten la ventilació creuada de les diferents peces, a través d'un atri. En la façana exterior, els habitatges disposen de grans terrasses que esgoten el 50% ocupable maximitzant l'aprofitament de superfícies exteriors. L'edifici aposta per una doble entrada, de manera que no es prioritza un accés i, al mateix temps, emfatitza des del carrer la presència del parc posterior.

En total, s'han lliurat nou premis: tres distincions especials i sis premis a valors. A més, l'arquitecte Josep Llinàs va rebre la màxima distinció que lliura la professió al nostre país, la prestigiosa Medalla d'Or de l'Arquitectura, i la Fundació Alejandro de la Sota, el Premi Arquitecte Lluís Comerón Graupera. 

Redacció / Fotos: Premis Arquitectura 2024

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix