La piscina municipal de Vallirana no és un refugi climàtic

L’Ajuntament no té intenció, de moment, d’omplir-la aquest estiu, segons el grup municipal d’ERC

Un comunicat del grup municipal d’ERC-Vallirana expressa la seva preocupació i inquietud per la incertesa i la deixadesa que envolta l’ompliment de la piscina exterior del municipi. Segons els republicans, aquesta instal·lació és “clau en molts aspectes, i un d’ells és el benestar de tota la ciutadania, especialment en un context d’augment de les temperatures mitjanes.”

16725066 1WcpX7JZrC9oiuTQ8yWTryqWn8uJubPKxdcJ4jNvDG8

Segons el grup municipal republicà ha reclamat la piscina municipal com a refugi climàtic, ja que “té un impacte positiu i significatiu en la salut i benestar, i és una manera pràctica d’adaptar-se als efectes del canvi climàtic. Tot i això, l’equip de govern actual, format per PSC I Junts, està demostrant una gestió nefasta i desinteressada envers aquesta necessitat tan urgent.”

Segons els republicans, “la piscina municipal podria ser un lloc segur i refrescant on les persones podrien escapar de les altes temperatures. Això és especialment important per als col·lectius més vulnerables, com la gent gran i els nens. La manca d’una gestió eficaç posa en ris la salut d’aquests grups. L’ús de la piscina ajudaria a reduir l’estrès i millorar la salut mental, a més de proporcionar una oportunitat d’exercici físic, beneficis que la inacció del govern impedeix.”

Així, ERC-Vallirana reclama una solució als ciutadans que se’ls demana no omplir les piscines privades. Per al grup municipal a l’oposició, “seria una alternativa viable, però la gestió actual no ho permet. A més, els casals d’estiu, on els infants fan ús de la piscina en les hores més caloroses, i el CN Vallirana, es veuen greument afectats per aquesta situació. La incertesa sobre l’obertura de la piscina impacta negativament en els entrenaments i competicions, afectant la motivació dels i les esportistes.”

7581 Complex Esportiu Municipal Vallirana N2AT1

A més, s’acusa el govern municipal de no comunicar-ho al mateix Complex Esportiu Municipal (CEM), als casals i a la ciutadania si podran fer ús o no de la piscina. “En cap moment han dit ni sí ni no. Però el temps corre i no s’està fent res” i espera que reconsideri la seva decisió.

ERC-Vallirana exigeix mesures urgents per declarar la piscina refugi climàtic efectiu, com ampliar els horaris d’obertura durant els episodis d’onada de calor, forerir entrada gratuïta per als més vulnerables i preus reduïts per a la resta de la ciutadania del municipi. A més, reclamen, instal·lacions ben equipades amb zona d’ombra, fonts d’aigua potable i instal·lacions sanitàries adequades. I demanen que la població sigui informada.

La Premsa del Baix ha intentat posar-nos en contacte amb el Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Vallirana, però no hem tingut resposta.

Redacció / Fotos: Aj. Vallirana-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix