Dispositiu especial de revetlla de Sant Joan a les platges metropolitanes

L'AMB recorda que està prohibit fer fogueres i demana als usuaris que marxin de la platja a les 6 del matí i que no hi vagin abans de les 9 hores

L'AMB, en col·laboració amb els vuit ajuntaments metropolitans del litoral, posa en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6.30 h del 24 de juny i s'allargarà fins a les 9.30 h. L'objectiu d'aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí de l'endemà.

021R6168

Aquest dispositiu especial comptarà amb:

-         160 treballadors.

-         3 camions compactadors: dos camions compactadors tot terreny per fer el buidatge de papereres semisoterrades i un camió compactador de reforç.

-         8 garbelladores.

-          2  quads i 30 vehicles 4x4. Quatre dels vehicles 4x4 estan dotats amb equips d'aigua a pressió, que serviran per refredar les fogueres des de primera hora, per poder-les retirar amb seguretat i rapidesa, i per netejar els equipaments i el mobiliari.

-          15 contenidors auxiliars de 12 m3 per a la recollida manual de residus.

-          36 contenidors de platja auxiliars.

-          3 retroexcavadores i 2 camions tot terreny amb grua.

-        Increment de la neteja manual. A les platges del municipi de Montgat i en alguns trams de les platges de Badalona, no es podrà fer la neteja mecànica amb garbelladora a causa de l'estretor de les platges provocada per la regressió de la sorra. També es farà neteja 100% manual a les platges dels espais naturals del delta del Llobregat.

-          A més, 4 persones de l'equip tècnic de l'AMB estaran distribuïdes per diferents platges per coordinar totes aquestes tasques i fer-ne el seguiment.

La neteja nocturna es completarà amb el garbellament de totes les platges i el buidatge dels contenidors. A més, es continuarà treballant intensament les 48 hores posteriors en un servei constant per acabar de retirar tots els residus i restes de fogueres, i dur a terme les actuacions de manteniment que siguin necessàries. També es passarà el tractor amb electroimant per totes les platges per tal de retirar els possibles elements metàl·lics que quedin a la sorra. 

021R6037

El dispositiu millorarà l'eficàcia gràcies a l'actuació fonamental de la Policia Local i el suport dels Mossos d'Esquadra en alguns municipis. Aquests cossos de seguretat acompanyaran el dispositiu de neteja que pentina les platges i s'encarregaran d'advertir tothom que abandoni la sorra per garantir, alhora, el treball òptim dels efectius de neteja i la seguretat dels usuaris.

021R5953

Prohibicions

 L'AMB recorda que està prohibit fer fogueres a les platges amb un triple objectiu: minimitzar el risc d'incendis forestals, evitar cremades i prevenir la presència de residus perillosos, que, a més, contaminen la sorra de la platja.

Captura de pantalla 2024 06 21 a las 10.26.25

Els usuaris de les platges hauran de fer servir els contenidors per llençar les deixalles i evitar que les platges es converteixin durant unes hores en veritables abocadors. Es recomana dipositar els residus en bosses i deixar-los al contenidor de la platja o del carrer. Alba Barrera, tècnica de platges AMB, afirma que els residus deixats a la sorra poden acabar al mar, contaminar l'ecosistema marí i posar en perill la salut dels animals que hi viuen, que sovint confonen deixalles i plàstics amb aliments.

A més, l'AMB recomana evitar l'ús d'envasos de vidre, ja que es poden trencar i representar un perill per als usuaris.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
484

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix