Sant Boi de Llobregat és el líder espanyol en reducció de les desigualtats

Segons el rànquing elaborat la consultora Idencity sobre el grau d'assoliment dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030

Sant Boi de Llobregat ocupa la primera posició en el rànquing de les ciutats espanyoles que més contribueixen a l'objectiu de 'Reducció de les desigualtats'. És un rànquing elaborat anualment per la consultora Idencity, que analitza el grau d'assoliment dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 a les principals ciutats espanyoles. El municipi baixllobregatí també ocupa la quarta posició en la creació d'Aliances per aconseguir els objectius. L'anàlisi s'ha fet mitjançant la monitorització de 141 indicadors a les cinquanta capitals de província d'Espanya, les dues ciutats autònomes i, enguany per primer cop, els municipis de Sant Boi, Alcobendas (Madrid) i Rafelbuñol (València).

desigualtats

Sant Boi és la primera de les cinquanta-cinc ciutats en el grau de compliment de l'Objectiu 10, que és la Reducció de les desigualtats (assoliment del 88%). Aquest objectiu té en compte les accions per combatre desigualtats per raó de gènere, edat, discapacitat o altres factors. El municipi obté també xifres d'assoliment per sobre del 60% en altres cinc objectius: Igualtat de gènere (85%), Aliances per a assolir els objectius (71%), Salut i benestar (68%), Fi de la pobresa (68%) i Treball digne i creixement econòmic (62%).

Un referent

La localitat és referent pel que fa a la planificació estratègica de les seves polítiques. Per això, el Govern d'Espanya va escollir la ciutat com a municipi pilot de l'Agenda Urbana Española. Aquest reconeixement ha permès accedir en millors condicions a fons Next Generation de la Unió Europea.

desigualtats 2

El Pla d'Acció de l'Agenda Urbana de Sant Boi, que s'ha elaborat en sintonia amb els objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides i de les agendes urbanes de Catalunya i Espanya, serveix com a pla de ruta de les polítiques de la ciutat durant aquesta dècada.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix