Els ajuntaments amb platja reforcen el servei d’autobusos

Fins a l’11 de setembre, les línies L94, L95 i L96 milloren la seva freqüència els caps de setmana i festius

Davant l'increment d'afluència d'usuaris a les platges metropolitanes, l'AMB ha ampliat i reforçat, per a la temporada d'estiu, el servei de bus metropolità per accedir a les platges del Prat, Castelldefels, Gavà i Viladecans. Tot plegat, amb l'objectiu de reduir notablement l'ús del vehicle privat, que genera importants congestions i incideix directament en la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, i amb la voluntat de convertir el transport públic en la primera opció dels usuaris per accedir a la platja.

large 1

Del Prat a la platja del Mirador

Des del 18 de maig hi ha en funcionament la nova línia PR5 per anar des del centre del Prat de Llobregat fins a la platja del Mirador, cosa que complementa i reforça el servei habitual de la línia PR3.  A partir del 25 de juny i fins al 6 de setembre el servei de la PR5 també circularà els dies feiners de dilluns a divendres, cada 30 minuts. Pel que fa a la línia PR3, només funcionarà fins a la platja, els caps de setmana i festius des de l'1 de juny a l'11 de setembre.

iq6 dsc00212 0

Amb la nova línia PR5 i el servei habitual de la línia PR3, la temporada d’estiu d’enguany comptarà amb més servei, més autobusos i més capacitat. Els caps de setmana fins a cinc autobusos per hora i sentit uniran el centre de la vila amb la platja del Prat fins a la platja del Mirador, i els dies feiners de dilluns a divendres d’estiu (juliol i agost) hi hauran quatre autobusos per hora. La combinació de les dues línies, a més, amplia la cobertura territorial al nucli urbà, fet que permet connectar moltes més parades de manera directa amb la platja.

Castelldefels, Gavà i Viladecans

Les línies L94, L95 i L96 tindran horaris especials els mesos d’estiu. De l’1 de juny a l’11 de setembre aquestes línies milloren la seva freqüència els caps de setmana i festius. També s’afegeixen expedicions de reforç al servei de la línia L94.

A Viladecans la línia VB4 donarà servei del 7 de juny a l’11 de setembre. Durant l’estiu, la línia VB4 s’afegeix al servei d’autobús de Viladecans, i connecta el nucli urbà de Viladecans des del CAP Maria Bernades fins a la platja de la Murtra (també amb entrada al pàrquing de la platja els dies feiners de dilluns a divendres).

gavabus 260619

La línia CF2 manté el mateix servei que la resta de l’any i les línies GA1 i GA2 milloren la freqüència els diumenges i festius d’estiu, cada 20 minuts en el tram comú. El servei serà gratuït durant el cap de setmana per a les línies VB4, GA1 i GA2.

La línia del NitBus N16 donarà servei des de les 23.10 h del front marítim de Castelldefels a Barcelona, passant pel centre de Castelldefels, Gavà i Viladecans. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix