Demà comença la temporada de platja a Viladecans

Hi haurà autobusos de franc els caps de setmana i servei de socorrisme des del 7 de juny

L’Ajuntament de Viladecans avança la temporada de platja. Els serveis estaran disponibles per a totes aquelles persones que vulguin accedir a les platges de la Murtra i la Pineda des del 7 de juny. La línia d’autobusos VB4 estarà activa de dilluns a diumenge, i serà gratuïta els caps de setmana. El consistori busca, d’aquesta manera, afavorir l’accés a la platja els dies de més afluència, ja que el servei d’estacionament té unes places limitades. A la pàgina web https://www.viladecans.cat/ca/vilabus-la-platja es poden consultar els horaris i les parades.

bus platja

Des d'aquesta mateixa data, l'equip de salvament i socorrisme estarà operatiu diàriament de 10 a 19 hores, fins a l'1 de setembre. L'estiu passat, aquest equip va atendre 502 incidents, principalment a causa de picades de meduses i ferides. La zona vigilada estarà marcada amb boies grogues al mar, i el personal proporcionarà informació preventiva per reduir riscos, incloent-hi consells sobre l'exposició al sol i el bany, així com la prohibició de saltar a l'aigua des de l'espigó. A causa de la sequera, les dutxes romandran tancades novament i no es permetrà l'ús dels lavabos públics per treure’s la sorra.

Els socorristes, a més, facilitaran l'accés a l'aigua per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant una cadira amfíbia i una pèrgola, amb l'objectiu que puguin esperar a l'ombra amb la màxima comoditat. També s’actualitzarà contínuament la informació sobre l'estat de la mar (banderes, onatge, qualitat de l'aigua o presència de meduses), disponible a l'app de la ciutat Viladecans&Tu, i en el web:

https://interior.gencat.cat/es/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/.

L'estacionament regulat estarà actiu cada dia de l'1 de juny al 22 de setembre. Les persones residents tindran una tarifa reduïda d'un euro al pàrquing de la Murtra, mentre que les no residents tindran una nova tarifa: vuit euros tot el dia, quatre a partir de les 16 hores.

platges viladecans 2

Més seguretat

La Policia Local mantindrà un dispositiu permanent durant l'estiu per garantir el civisme i la seguretat a la platja, utilitzant vehicles elèctrics especials per circular per la sorra. Per raons de salubritat, l'accés de gossos està prohibit a totes les platges fins a l’octubre. De la mateixa manera, la pesca només està permesa des de l'espigó de 20 a 8 hores.

platges viladecans 3

L'aparcament de l'Espai Natural del Remolar-Filipines, que dona servei a les platges naturals de Cal Francès i el Remolar, s'ha reubicat més a prop del camí d'accés. Els visitants hauran de recórrer gairebé un quilòmetre i mig per arribar a la platja. Aquesta àrea no disposa de serveis públics ni personal de socorrisme. A més, la platja del Remolar estarà tancada fins al 31 de juliol per la nidificació d'ocells, permetent-se l'accés només a la platja de Cal Francès. L’Ajuntament recorda que és imprescindible cuidar entre tots i totes les nostres platges. La vegetació dels sistemes dunars són crucials per minimitzar el retrocés de la platja. Per aquesta raó, aquests espais estan delimitats amb cordes i no han de ser alterats.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix