Sant Feliu de Llobregat opta a un dels Premis Arquitectura 2024

El projecte consta de 40 habitatges de lloguer públic, distribuïdes en cinc plantes

El Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) va anunciar en una roda de premsa les vint-i-set obres finalistes dels Premis Arquitectura 2024. De les propostes hi ha un edifici a Sant Feliu de Llobregat.

9411 40 viviendas de alquiler en sant feliu de llobregat 20240313171432

El projecte consta de 40 habitatges de lloguer públic, distribuïdes en cinc plantes. Els habitatges es componen d'espais genèrics que permeten diversos usos, adaptant-se a les necessitats canviants dels seus habitants al llarg del temps. Les diferents habitacions disposen de grans obertures dobles que permeten connectar física i visualment els àmbits, oferint una major diversitat espacial i maximitzant la sensació d'amplitud.

9415 40 viviendas de alquiler en sant feliu de llobregat 20240313171432

9414 40 viviendas de alquiler en sant feliu de llobregat 20240313171432

9416 40 viviendas de alquiler en sant feliu de llobregat 20240313171432

L'organització de les peces permet l'eliminació de passadissos, optimitzant l'espai habitable. Tots els habitatges són passants i permeten la ventilació creuada de les diferents peces, a través d'un atri. En la façana exterior, els habitatges disposen de grans terrasses que esgoten el 50% ocupable maximitzant l'aprofitament de superfícies exteriors. L'edifici aposta per una doble entrada, de manera que no es prioritza un accés i, al mateix temps, emfatitza des del carrer la presència del parc posterior.

Selecció

Els projectes finalistes han estat triats entre les 185 propostes seleccionades pels Comitès de Selecció constituïts en els Col·legis Oficials d'Arquitectes i Consells Autonòmics, dins dels seus àmbits territorials, en la primera fase dels premis, als quals es van presentar, en aquesta edició, 497 propostes.

Els projectes finalistes optaran a sis premis basats en valors: Premio Sostenibilitat i Salut (valors universals), Premi Nova Bauhaus (valors culturals i artístics), Premi Hàbitat (valors bàsics de l'Arquitectura i l'Urbanisme), Premi Rehabilitació (valors associats a la rehabilitació, renovació i regeneració), el Premi Professió (valors professionals i ètics) i el Premi Compromís, que distingeix altres formes d'exercici professional, com a treballs de divulgació i difusió arquitectònica, innovació o emprenedoria.

Juntament amb els premis basats en valors, tornaran a lliurar-se tres distincions de caràcter especial: el Premi d'Arquitectura Espanyola, el Premi d'Urbanisme Espanyol i el Premi a la Permanència. Aquest últim està destinat a reconèixer aquelles obres que destaquen especialment pel seu correcte envelliment, per la seva vigència i actualitat i pels seus valors intrínsecs de l'Arquitectura i l'Urbanisme. Com a novetat, en aquesta edició, els premis d'Arquitectura Espanyola i d'Urbanisme Espanyol ja no es trien entre les propostes finalistes a Valors, sinó que han cobrat entitat, convertint-se en una categoria per se amb els seus propis finalistes. D'aquesta manera, es vol reconèixer l'especial capacitat de les obres i projectes per a reunir diversos valors rellevants o mostrar nous camins per a l'activitat d'arquitectes i arquitectes.

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer, el pròxim 20 de juny, en una cerimònia de lliurament que se celebrarà en el Teatre Reina Victòria de Madrid.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix