Sant Boi es confina durant la prova de sirenes de risc químic

Escoles, instituts, mercats i edificis municipals han participat en una prova pilot per a la sensibilització i promoció on hi ha hagut a la ciutat una campanya prèvia

L'Ajuntament de Sant Boi ha participat activament en una prova pilot per a la sensibilització i promoció del confinament en cas de risc químic.  Ha estat amb motiu de la prova de sirenes realitzada per Protecció Civil de la Generalitat aquest dimecres, dia 29 de maig, a 22 municipis del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

GOuzPPtWkAAnjCa

En col·laboració amb la Generalitat, l'Ajuntament ha dut a terme durant aquest mes de maig un conjunt d'accions per difondre entre diferents sectors de la població el risc químic i les mesures d'autoprotecció. 

Els serveis locals de protecció civil han realitzat una campanya informativa. Aquesta campanya, que ha inclòs la distribució de material informatiu en punts estratègics de la ciutat, ha promogut la participació en el confinament d'una trentena de centres educatius (escoles bressol, escoles de Primària i centres de secundària), quatre mercats municipals, sis casals de barri i tres poliesportius, a més de comerços, empreses i centres de treball municipals. 

Exercici de confinament

Durant la prova de sirenes, l'acció més simbòlica ha estat un exercici de confinament per part d'un grup d'una vintena d'alumnes de 2n de Primària de l'Escola Llor. A l'hora de la prova de sirenes, participaven en una activitat del projecte Rodescola, dedicat a la promoció de l'ús de la bicicleta.

Prova de confinament 03

Prova de confinament 04

L'activitat ha tingut lloc a la plaça de Teresa Valls i Diví, just al costat de l'equipament de L'Olivera, on hi ha una de les sirenes de risc químic que s'han activat durant la prova a Sant Boi. Quan han sonat les sirenes, nens i nenes s'han confinat a l'interior de l'edifici, tot baixant les persianes i tancant les finestres com a mesures més segures davant d'aquest tipus de risc.

Prova de confinament 02

L'exercici de confinament ha comptat amb la presència de la regidora de Seguretat Pública de l'Ajuntament de Sant Boi, Cristina Muñoz, i el cap del Servei de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona, Joan Ramon Cabello. Muñoz, ha valorat positivament el desenvolupament de la prova, i ha destacat el treball de promoció desenvolupat pels serveis tècnics municipals i el voluntariat de Protecció Civil. Cabello, ha explicat que s'ha escollit Sant Boi per participar en la prova pilot perquè és un dels municipis amb més població afectats per aquesta tipologia de risc.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix