El Servei Local de Teleassistència arriba a les 110.000 persones usuàries

Un matrimoni de 82 i 79 anys d’Esplugues de Llobregat va ser el protagonista a l’hora d’assolir i sobrepassar aquesta xifra significativa després de demanar la instal·lació del servei

El Servei Local de Teleassistència (SLT) va arribar el passat 9 de maig a la xifra de les 110.000 persones usuàries en actiu. Un matrimoni de 82 i 79 anys d’Esplugues de Llobregat va ser el protagonista a l’hora d’assolir i sobrepassar aquesta xifra significativa després de demanar la instal·lació del servei. Tenint en compte que el 30 d’abril de 2023 es prestava a 102.249 persones usuàries, l’increment en aquest últim any se situa per sobre de les 600 de mitjana mensual.

teleassistència

El SLT garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament les 24 hores del dia els 365 dies de l’any a persones que poden estar en situació de risc per raons d’edat avançada, solitud, fragilitat, salut, discapacitat i/o dependència. Actualment és el servei social amb major cobertura a la província, ja que gairebé el 14% de la població major de 65 anys i més d’un 36% de la població major de 80 anys, té el servei.

La Diputació de Barcelona el presta en col·laboració amb els municipis de la província, excepte Barcelona, des de 2005. El sistema de col·laboració estableix una aportació dels municipis del 53% del cost del servei, mentre que l’organisme provincial finança el 47% restant.

2013 teleoperadora 991x530

El 2023 el servei va fer gairebé 1,5 milions de trucades i es van atendre prop de 750.000 (un 50% per comunicar informació rellevant; més del 35%, per aspectes tècnics de funcionament del servei i un 15% per demanar ajuda, destacant les emergències sanitàries i les converses per soledat). En l’àmbit preventiu, el servei ofereix consells de seguretat, salut i benestar social a través de trucades, tallers, xerrades o díptics informatius.

De forma complementària, el servei compta amb dispositius de seguretat per prevenir riscos a la llar i sobre la salut de la persona com detectors de foc/fum, caigudes, presència, entre d’altres, així com amb protocols específics per detectar la sospita de maltractaments, conductes suïcides, caigudes recurrents o deteriorament cognitiu.

teleassistenciadipsalut 166

Així mateix, durant el 2023 es van fer més de 125.000 visites domiciliàries, tant de valoració de la persona, com de seguiment i resolució d’incidències tècniques. El SLT compta amb 42 unitats mòbils distribuïdes pel territori que atenen emergències socials i donen suport als serveis d’emergències sanitàries o cossos de seguretat de la comunitat.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix