Joan Borràs visita la dessalinitzadora del Prat de Llobregat

L'estiu del 2009 va entrar en servei la dessalinitzadora del Llobregat, la més gran d'Europa per a l'abastament urbà

Ahir dimarts, 14 de maig, el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, va visitar la dessalinitzadora del Prat de Llobregat acompanyat per les direccions dels serveis territorials dels departaments de la Generalitat a la vegueria de Barcelona. L’objectiu de la visita a l’equipament va ser conèixer el seu funcionament i abordar l’actualitat de la gestió de l’aigua a la vegueria. Aquest mateix dilluns, el sistema Ter-Llobregat ha sortit de l’estat d’emergència per sequera i ha tornat a l’escenari d’excepcionalitat arran de la recuperació de les reserves després de les pluges de les darreres setmanes.

prat 2 preview

Actualment el nivell de reserves en els embassaments de les conques internes se situa al 25,66%, amb una tendència creixent arran de les pluges i el desgel. Cal recordar, que al mes de març el nivell de reserves en l’àmbit Ter-Llobregat era del 15%.

Durant la visita, el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, David Vila, ha explicat en detall les característiques i el funcionament de la instal·lació, que dona servei a 4,5 milions d’habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques del Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia, el Garraf, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

GNi8pcYW4AA3Vyz

Des de fa quinze anys

L'estiu del 2009 va entrar en servei la dessalinitzadora del Llobregat, la més gran d'Europa per a l'abastament urbà. Això ha permès incrementar la garantia i la disponibilitat d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques del Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia, el Garraf, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. Aquesta instal·lació pot donar servei a 4,5 milions d'habitants i produeix fins a 60 hm3/any d'aigua.

prat 4 preview

A més, la posada en funcionament de la dessalinitzadora del Llobregat també ha comportat una millora en el gust i la qualitat de l'aigua subministrada a l'àrea metropolitana de Barcelona. El procés de tractament està constituït per les fases i operacions següents:

  1. Captació d’aigua de mar
  2. Pretactament
  3. Sistema d’osmosi inversa
  4. Postractament
  5. Emmagatzematge d’aigua tractada
  6. Evacuació de la salmorra de rebuig

Redacció / Fotos: Del. Govern Generalitat

 

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Cornellà de Llobregat ja viu el Corpus 2024

L’Ajuntament, juntament amb les entitats locals, organitzaran més de 160 activitats de tota mena i per a totes les edats per gaudir de la festa a…
265

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix