El Temps d’Espàrrecs de Gavà omple la ciutat d’activitats

Ahir es va inaugurar la 69a Fira d’Espàrrecs amb la presència del ministre del ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella,  van inaugurar ahir la 69 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà

photo1714823166

L’acte inaugural, en el sí de la Mostra Agrícola, es va convertir en un al·legat en favor de la pagesia dies després de les intenses pluges que han negat els camps. Les autoritats presents van reivindicar el seu paper cabdal i han posat de manifest la necessitat d’impulsar les infraestructures i millores que garanteixin la seva pervivència.

IMG 6590

L’alcaldessa Gemma Badia va ser contundent: Necessitem que hi hagi aquella inversió decidida, pactada, pressupostada i que quan plogui molt ens doni  la capacitat de treure l’aigua com cal, la neta i la bruta, cap a la depuradora. I és moment de dir-ho aquí, a la inauguració de la Fira perquè afecta la pagesia, perquè posar en perill els conreus i, també  la qualitat de les nostres platges.”

L’alcaldessa va voler recordar que la barreja d’aigües pluvials i residuals es produeix en alta. “No em cansaré de dir-ho necessitem infraestructures, i la pagesia sempre tindrà al costat l’Ajuntament en aquestes reivindicacions i fent tot allò que podem. Una opinió compartida per totes les institucions aquí representades. Tots ens estimem la pagesia, per tant, tirem endavant per garantir la seva viabilitat i el seu futur.”

photo1714823174

Badia va reiterar que la Fira d’Espàrrecs d’avui dia és gràcies a la implicació d’una ciutat orgullosa del seu producte estrella: “Hem fet d’aquesta la gran festa de Gavà, amb una restauració abocada en treure el màxim profit d’uns espàrrecs únics i posar-los a l’abast de tothom, d’un comerç que veu en aquest un gran aparador, i d’unes entitats que mostren la seva vitalitat. I també tenim una gran oferta musical, per arrodonir la festa. Us convido a gaudir-la”.

D’altra banda, el ministre Hereu va posar en relleu els valors que transmet la Mostra Agrícola, ànima de la Fira. “No podem oblidar qui està darrere d’això, qui ho fa possible. A Europa, els últims anys hem après que no podem delegar la producció dels productes  que necessitem. L’experiència ens ha fet ser conscients la importància de produir ben a prop, cosa que no vol dir negar el comerç, però sí tenir la seguretat de posar en valor béns com els que hi ha en aquesta exposició i protegir el sector que ens proveeix dels que cada dia mengem”. Hereu va afegir que “cal fer nostre, com a repte de tot el país, aturar l’abandonament de l’activitat agrícola i ser capaços que joves pagesos i pageses mantinguin aquesta activitat que tantes generacions han defensat.”

GMvalhIWQAI 7i8

El conseller Mascort va assegurar ser conscient que “ser pagès a Catalunya és molt difícil. A tot Europa l’índex d’abandonament de l’activitat agrària creix. La competència deslleial de productes forans ho fa cada cop ho fa més complicat, però també és cert que cada vegada posem més eines a disposició de la pagesia del país per ajudar-los dignament que no a sobreviure de la feina que fan”. Mascort va qualificar de “tresor” el Parc Agrari del Baix Llobregat, “un espai on cal fer tots els esforços per preservar-lo alhora que preservem els espais naturals del Delta. Cal passar a la protecció efectiva, amb la gestió dels espais i una comunió del medi natural i l’activitat agrícola.”

El president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, va indicar que és imprescindible posar fil a l’agulla de molts temes que tenim a la taula: una ampliació de la Zona ZEPA que per a nosaltres és inadmissible; impulsar un parc agroalimentari que asseguri el futur de la pagesia; i dotar els camps de les infraestructures que necessitem, com un segon cargol d’Arquimedes, que eviti que s’inundin els nostres camps”. A banda aquestes demandes, Pañella, va convidar a seguir la festa de la Fira, tot destacant la implicació i l’alta participació de les famílies pageses en la Mostra Agrícola. “És un gran orgull representar a tots els pagesos i pageses de Gavà que han crescut al camp, envoltats de terra, eines, llavors i mirant al cel, i que s’esforcen per portar el nom de Gavà arreu amb els nostres productes emblemàtics.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix