La Diputació atén la soledat no desitjada a 300 persones grans el 2023

Està previst que el programa Nexes de suport i acompanyament superi enguany el miler de beneficiaris

El programa Nexes de la Diputació de Barcelona, que vol donar resposta a la soledat no desitjada de persones grans, va intervenir el 2023 en 300 casos i està previst que el programa superi enguany el miler de beneficiaris.

El programa s'adreça a persones majors de 65 anys que els serveis socials ja han detectat a través de la teleassistència o del SAD, o a través del padró municipal. En tots els casos, des de l'ajuntament s'informa la persona i se li proposa la participació en aquest programa que facilita suport i acompanyament per millorar el seu benestar, tot implicant diferents entitats i veïnat del municipi o territori.

Nexes

A partir d'aquí, professionals del treball social i la integració social es posen en contacte amb les persones seleccionades per planificar una visita al domicili per conèixer l'entorn familiar i social de la persona, així com el seu estat de salut, situació de dependència, característiques de l'habitatge i barreres arquitectòniques, i també s'exploren els seus interessos i capacitats, i es valora la seva motivació per restablir relacions interpersonals i participar en activitats properes.

Amb una escala científica, es mesura el grau de soledat que sent la persona en la seva vida diària, i s'aprecia una situació de soledat no volguda, es consensua amb ella un pla de suport personalitzat.

Captura de pantalla 2024 01 13 a las 8.21.00

En aquest pla s'implica, a més dels serveis socials, altres serveis públics, així com entitats i agents del territori amb l'objectiu d'enfortir la xarxa relacional de les persones grans i el seu paper actiu en la comunitat. Se les informa sobre activitats del municipi, se les anima i se les acompanya en el que necessitin, es busca voluntariat si cal, i s'organitzen activitats des del propi programa com esmorzars en companyia, sortides culturals, tallers, participació en activitats o actes del municipi.

El programa actualment contempla una intervenció amb cada persona d'entre 6 i 8 mesos, proposant un seguiment posterior de serveis socials si és necessari.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
494

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix