Campanya policial per combatre les conductes de risc de bicicletes i VMP

Participen les Policies Locals i els Mossos d’Esquadra del Baix Llobregat

Des d’avui dilluns 16 i fins diumenge 22 d’octubre, el Servei Català de Trànsit coordina amb les policies de trànsit de les Policies Locals de Catalunya i dels Mossos d’Esquadra, una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta en zona urbana i interurbana i amb les Policies Locals també una de vehicles de mobilitat personal (VMP) en àmbit urbà.

istock 1329867366

Durant aquests set dies en el cas dels ciclistes, es controlaran intensament les distraccions, com ara circular utilitzant auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so o bé dispositius de telefonia mòbil, així com les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d’altres. També es vigilarà l’ús del casc homologat en els casos que correspongui, el respecte pels semàfors, passos de vianants i senyals de trànsit i, en condicions de nit, circular amb els dispositius d’enllumenat i senyalització òptica reglamentaris. A més, també es vigilarà a la resta d’usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes.

En la darrera campanya policial (juliol 2023), i en el cas dels ciclistes, es van imposar un total de 456 denúncies, 388 a ciclistes pròpiament i 68 a altres usuaris. La majoria de les denúncies als ciclistes van ser per distraccions (250) i per circulació de risc (118). Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, es van imposar prop de 149 denúncies diàries. En concret, en una setmana es van fer un total de 1.042 denúncies en relació amb patinets elèctrics i la majoria d’aquestes van ser per les condicions de circulació del vehicle (945) o pel casc i altres elements de protecció (66).

sense titol

Davant l’augment de la presència de patinets elèctrics i bicicletes en la mobilitat urbana i en la sinistralitat, el Servei Català de Trànsit ha planificat aquest 2023, per segon any consecutiu, tres campanyes policials intensives per combatre els comportaments de risc i reduir la sinistralitat concretament d’aquests dos col·lectius en l’àmbit urbà (gener, juliol i octubre).

Redacció / Fotos: Arxiu-TBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
500

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix