El SIPH Baix Llobregat atén 76 famílies entre l’abril i l’agost de 2023

En el 60% dels casos la persona que es fa responsable de la situació de pèrdua de l’habitatge és una dona

L'abril de 2023, el Consell Comarcal del Baix Llobregat va posar en marxa el Servei d’Intervenció en la Pèrdua de l’Habitatge (SIPH), un dispositiu comarcal d’atenció i contenció de l’exclusió residencial, que té la finalitat de donar suport i coordinar les intervencions per aturar els processos de pèrdua de l’habitatge habitual de famílies en exclusió residencial. Aquest nou servei, posat en funcionament a través de la contractació d’una jurista especialitzada, permet encaminar i aportar eficiència a l’actuació dels quinze municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, en la contenció els desnonaments, amb visió de conjunt i de forma coordinada amb els Serveis Socials Bàsics locals, els SIDH-Ofideute i la resta d’agents que intervenen.

photo 5897920787212515751 y 1024x682

Des de la seva posada en funcionament, el SIPH ha atès un total de 57 casos derivats, sumant un total de 76 unitats de convivència ateses entre l’abril i l’agost de 2023. Del total de casos atesos, cal destacar que en el 60% dels casos la persona que es fa responsable de la situació de pèrdua de l’habitatge és una dona.

Quant a les causes, el lloguer s'imposa com a primera causa de desnonaments (46%) seguit de l'ocupació, que ocupa el 33% dels casos. En les darreres, destaca el tipus de propietari, que en el 100% dels habitatges, és un Gran Tenidor. Finalment, en un 20% dels casos, trobem la impossibilitat de fer front al deute hipotecari. Del total de desnonaments, hi ha presència de menors en el 60% dels casos.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix