Preparat el dispositiu especial de mobilitat per la Diada

Es preveu un volum de sortida de 420.000 vehicles i 230.000 de retorn, mentre que l’SCT demana màxima prudència i programar-se els desplaçaments

El Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, desplegarà durant aquest cap de setmana llarg de tres dies arran de l’Onze de Setembre, un dispositiu especial de mobilitat. L’objectiu principal d’aquest operatiu especial de trànsit és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de sortida com de retorn. El dispositiu s’iniciarà aquest divendres 8 de setembre a les 15 h i finalitzarà el dilluns 11 de setembre a les 24 h.

F5bSv0wW8AA In

El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que, amb motiu de la festivitat de la Diada, prop d’uns 420.000 vehicles sortiran des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de divendres 8 i les 15 h de dissabte 9. Pel que fa a la tornada, es preveu que entre les 12 i les 24 h de dilluns 11 es mobilitzin al voltant de 230.000 vehicles.

 F5PYfDyWsAAn0t8

Enguany la Diada cau en dilluns i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de tres dies festius consecutius pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l’operació sortida com en la de retorn. Cal tenir en compte que la Diada coincideix amb el final de la mobilitat d’estiu, en què, si la meteorologia acompanya, es registren molts desplaçaments per vies del litoral, ja sigui a la Costa Brava o la Costa Daurada, així com a les principals artèries viàries que distribueixen tot el flux de trànsit cap al litoral i a la inversa. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit demana la màxima prudència en tots els desplaçaments, programar el retorn amb antelació per evitar les hores puntainformar-se de l’estat del trànsit i consultar prèviament possibles alternatives de trajectes amb rutes menys congestionades.

Els horaris i les vies baixllobregatines que poden ser més conflictius durant aquest període festiu són:

SORTIDA

Divendres, 8 de setembre: de 14:00 h a21:30 h, i dissabte, 9 de setembre: de 10:00 h a 14:30 h: AP-7 sud: Papiol–Gelida

RETORN

Dilluns, 11 de setembre: de 16:30 h a 21:30 h: AP-7 sud: Vilafranca del Penedès-Castellbisbal

Mesures especials

Per minimitzar aquestes afectacions viàries, s’habilitaran diverses mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit, per facilitar la mobilitat de sortida i de retorn. Així mateix, de cara al retorn de dilluns 11, l’SCT disposarà els següents carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual per facilitar els desplaçaments en sentit Barcelona, si les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat ho permeten: AP-7 tram sud+B-23: entre Vilafranca i Molins de Rei.

F5aDsyFX0AA9XxF

En tots aquests trams on hi haurà carril addicional, els camions >7.5 tones hauran de circular màxim a 80 km/h, pel carril dret i tindran prohibit fer avançaments, en els dos sentits de la marxa i entre les 15 h i les 22 h.

D’altra banda, es limitarà la velocitat a 100 km/h a l’AP-7 entre Gelida i Martorell en sentit Tarragona (divendres de 15 a 21 h i dissabte de 9 a 14 h) ien sentit Barcelona (diumenge i dilluns, de 15 a 22 h) i els camions tindran prohibit fer avançaments en aquest tram.

F1YXEigX0AANPfT copia

A més, des de divendres 8 fins al dilluns 11 de setembre, un total de 1.097 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya.

Redacció / Fotos: SCT-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix