La Regió Metropolitana Sud ja ha patit uns 450 incendis de vegetació

Unes dades emmarcades des de principi d’any, gairebé la meitat que el 2022, segons els Bombers de la Generalitat

El Centre Cívic el Roure, a Begues, va acollir el passat divendres 2 de juny divendres, el dispositiu i les actuacions de Campanya Forestal 2023 dels Bombers de la Generalitat i el Cos d'Agents Rurals a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud. A la presentació van assistir el cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, i Jaume Bosch, cap de l'àrea regional de Barcelona del Cos d'Agents Rurals, així com representants de la Direcció General de Protecció Civil i dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

FxnNSJdXoAAbs16

FxnNSJZX0AMPbIu

En el que portem d'any els Bombers de la Generalitat han gestionat uns 450 serveis d'incendis de vegetació urbana, agrícola i forestal a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, gairebé la meitat dels 956 realitzats durant tot el 2022, segons informa l’ACN. Unes xifres que fan preveure, tot i les pluges de les darreres setmanes, una campanya forestal "difícil" per la situació d'estrès hídric dels boscos. "Tenim una situació de sequera estructural amb uns boscos molt predisposats en cas d'incendis a un comportament intens i complex pel que fa a les tasques d'extinció", alerta Joan Rovira, cap dels Bombers a la regió. En aquest sentit, els Agents Rurals demanen que "s'extremi la prudència" aquest estiu quan s'accedeix i al medi natural.

1200 1681646927Ft1N0t WYAI9jGX

Davant aquest escenari, el Departament d'Interior ha avançat enguany dues setmanes, del 15 de juny a l'1 de juny, l'inici de la campanya forestal, una de les més difícils dels darrers anys. 

5231756

Una campanya que, segons Joan Rovira, cap dels Bombers a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, arriba marcada per tres anys de sequera acumulada que han generat un estrès als boscos sense precedents. Aquest fet, sumat amb l'elevada temperatura i l'acumulació de biomassa seca als boscos, fa que la càrrega de combustible disponible per cremar sigui molt elevada. Rovira insisteix que tot i les pluges de les darreres setmanes, el dèficit hídric persisteix i es corre el risc d'entrar en una situació d'incendis forestals fins ara desconeguda al país. 

Redacció / Fotos: Bombers Generalitat (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix