L’AMB obre expedients sancionadors a pagesos del Parc Agrari

Segons l’ens metropolità haurien vulnerat la legalitat urbanística

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha justificat els expedients sancionadors a pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat perquè, segons explica en un comunicat l’ens, s'han detectat possibles vulneracions de la legalitat urbanística. D’aquesta manera es respon a la queixa de l'Institut Agrícola Català Sant Isidre, que plantejava un xoc entre la normativa del parc i la d'instàncies superiors.

Entre alguns dels aspectes destacats hi ha l'existència de casetes per a ús dels treballadors o tanques, que segueixen la normativa laboral, sanitària o la d'asseguradores. L'AMB destaca, però, que el Parc Agrari del Baix Llobregat “és un espai protegit regulat per un Pla Especial aprovat definitivament l'any 2015 per la Generalitat de Catalunya, i que es regeixen per aquest fet.”

ParcAgrariCapçalera bona

En aquest sentit, l’AMB assegura que "no va ni pot anar contra el marc normatiu general" i que "no hi ha inseguretat jurídica". Així, apunten que la vigilància i el control del compliment del planejament correspon als ajuntaments, però que la majoria dels municipis que integren el parc han delegat les competències de protecció de la legalitat urbanística en l'AMB.

"Els expedients oberts per part de l'AMB fan referència a presumptes vulneracions de la legalitat urbanística. El Pla especial no impedeix el compliment de les normatives sectorials al·ludides en la nota de l'IACSI", destaca l'AMB en el comunicat. En aquest sentit, destaca que el Pla Especial permet les construccions pels usos de magatzem, d'instal·lacions de seguretat i salut i d'altres relacionades directament amb l'activitat agrícola, si bé, en tant que espai protegit, "fixa unes condicions per preservar la naturalesa del règim no urbanitzable i de protecció agrícola."

339

En aquest sentit, destaquen que l'alçada màxima de les tanques va passar de 2 metres a 1,5 metres, fet que respon a una prescripció introduïda per la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat a l'aprovació definitiva per raons de protecció del paisatge.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix