Es manté la vaga de l'autobús metropolità al Baix Llobregat

Demà dimarts, 11 d'abril, els treballadors i treballadores faran una aturada de 24 hores

Els treballadors i treballadores de les línies d’autobús diürn i de Nitbus que operen al Baix Llobregat a través de l’UTE Avanza no aturen les protestes  i han convocat vuit dies més de vaga  durant aquest mes d’abril. El dimarts, 11 d’abril faran una aturada de 24 hores. Les pròximes jornades de vaga seran els següents dies. Aquestes aturades implica que els busos circularan segons els serveis mínims en els horaris que estableix el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. La línia L88 que no té alternatives de servei, circularà al 100%.

castelldefels bus

  • 13 d’abril de 2 a 5 hores i de 12 a 16 hores
 
  • 15 d’abril de 2 a 5 hores, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
 
  • 16 d’abril de 2 a 5 hores, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
 
  • 18 d’abril de 2 a 5 hores i de 12 a 16 hores
 
  • 20 d’abril de 2 a 5 hores i de 12 a 16 hores
 
  • 22 d’abril de 2 a 5 hores, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
 
  • 23 d’abril de 2 a 5 hores, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
 
BUS 1 240323
 

La finalitat de les jornades de vaga és reivindicar avanços en les condicions laborals, ja que, segons precisen el conveni resta paralitzat des del 2019. Lluís González, membre del comitè de vaga per CCOO precisa que “reclamem millores econòmiques i socials com ara dos dies de descans a la setmana o increments del salari d’acord amb l’IPC de cada any, és a dir, no demanem millores sinó que el que volem és no perdre poder adquisitiu”. Entre altres demandes, els treballadors també volen aconseguir “qüestions tan bàsiques com tenir hores mèdiques de visita pels especialistes o una millora en la retribució econòmica dels companys de la nit, que avui dia és precària.”

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix