Recta final de les obres de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls

A més, es treballa per millorar la connexió d’aquesta via amb l'A-2 i l'AP-7 a Abrera i Martorell, amb un estudi informatiu en marxa, i en paral·lel un projecte de millora de la seva connexió amb l'A-2 a Abrera i Esparreguera

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) constata l'alt grau d'execució de les obres de l'autovia B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, que encaren la seva recta final. Ja s'han certificat més de 220 milions d'euros dels 250,1 milions d'euros que està previst invertir, incloent-hi les obres d'emergència, en la construcció del tram de 6,2 km. Tram que aviat s'unirà als altres dos que ja estan en servei: Abrera-Olesa de Montserrat (de 2,1 km) i Viladecavalls–Terrassa (de 4,9 km), sumant en total 13,2 km d'autovia. L'autovia de circumval·lació de Barcelona té com a objectiu la canalització del trànsit de llarg recorregut, connectant amb itineraris de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, com l'autovia A-2 i l'autopista AP-7.

thumb 230402 np b 40 barcelona 002

Així, el Ministeri també avança en una nova connexió entre la B-40 amb l'autovia A-2 i l'AP-7 a Abrera i Martorell, que té un cost estimat de 352 milions d'euros (IVA inclòs). L'actuació té l'estudi informatiu en redacció i que requerirà de tramitació ambiental.

A més, a curt termini i en previsió a l'augment de la demanda de trànsit i a l'obertura del tram de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, es treballa en un projecte de millora de la connexió entre l'A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera amb un cost estimat de 31,50 milions d'euros (IVA inclòs). Respecte a aquesta actuació, el projecte de traçat acaba de ser aprovat definitivament, la qual cosa suposa una fita fonamental per a poder continuar amb la redacció del projecte de construcció, que, una vegada aprovat, servirà de base a les obres que es licitin.

Redacció / Fotos: MITMA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix