El Parlament rebutja ampliar l’Aeroport del Prat amb una pista marítima

També s’ha aprovat al ple instar a Govern a estudiar l'ampliació de la xarxa de tramvia per millorar la connexió amb el transport públic a diferents punts de la comarca

El Parlament de Catalunya ha rebutjat el projecte d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat amb una tercera pista construïda sobre el mar. Tots els grups han votat a favor d'una proposta promoguda per ECP, excepte Junts, Cs i PP, que s'han abstingut.

8012928e c0ca 4953 8ca5 bc7e9f85fe5b 16 9 aspect ratio default 0

També en matèria de mobilitat al Baix Llobregat, el mateix text insta el Govern a estudiar l'ampliació de la xarxa de tramvia per millorar la connexió amb el transport públic a diferents punts de la comarca. Entre altres, proposa fer arribar el Trambaix a Molins de Rei i estudiar la connexió amb Sant Vicenç dels Horts i Pallejà. D'altra banda, el Parlament ha aprovat instar el Govern a prioritzar la mobilitat en bus amb carrils Bus-VAO a la B-23, entre Castelldefels i Barcelona, i a l'A2.

tramet

La mateixa moció debatuda al ple d'aquest dijous a la tarda acorda instar al Govern a seguir promocionant el transport en bicicleta, i a ampliar la xarxa d'aparcaments segurs a les principals estacions de transport públic. També reclama que es desplegui el Pla Director Urbanístic d'aparcaments d'intercanvi al Baix Llobregat, i que s'hi reservin places exclusives per als usuaris del transport públic.

En paral·lel, la cambra ha acordat demanar al Govern que presenti en un màxim de sis mesos el projecte d'integració urbana de la C-31 al pas per Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Pel que fa als FGC, la majoria de grups han aprovat demanar a la Generalitat que analitzi una ampliació de freqüències a la línia Martorell-Manresa-Igualada.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix