Sant Andreu no operarà amb bancs que promoguin desnonaments

Fonts municipals han explicat que la moció ha estat aprovada amb els votsd el PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC, D3.0 i PxC han aprovat una moció-amb l'abstenció del PP.

L’Ajuntament extableix d’aquesta manera la seva voluntat d’evitar desnonaments. A Espanya, Tenerife i Vigo han aprovat mesures similars.

La moció demana la suspensió dels desnonaments per als col·lectius "veritablement vulnerables" i que aquesta mesura es mantingui fins que es promulgui una nova normativa hipotecària que contempli, entre altres, la dació en pagament i la possibilitat de permanència del deutor en el domicili sota un lloguer social.

"Aquest cessament d’operacions es realitzarà de forma immediata per aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual"han indicat des de l’Ajuntament.

La moció també insta al Govern d'Espanya a realitzar les modificacions legislatives oportunes per evitar els desnonaments i el sobre endeutament futur, realitzant els tràmits oportuns per modificar la llei hipotecària, la llei d'enjudiciament civil, la llei de regulació del mercat hipotecari, la llei de disciplina i intervenció de les entitats de crèdit i la llei de subrogació i modificació de préstecs hipotecaris, incloent els crèdits hipotecaris.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix