Aquesta matinada s'ha de canviar l’hora

Els rellotges s’han d’endarrerir una hora (les tres passaran a ser les dues)

La matinada de dissabte a diumenge, a les tres, els rellotges s’endarrereixen una hora (passen a ser les dues). Aquest gest, que té com a finalitat reduir el consum d’energia fent coincidir el començament de la jornada laboral amb les hores de llum, es fa d’acord amb la Directiva Comunitària del Canvi d’Hora, i té lloc l’últim diumenge d’octubre a tota Europa.

Aquest canvi d’hora forma part de la Directiva Europea 200/84CE que també estableix l’aplicació de l’horari d’estiu a la fi de març. Aquesta normativa és d’obligatòria aplicació en tots els països membres de la UE i té com a objectiu aconseguir un estalvi energètic i aprofitar les hores de llum natural. Segons argumentava la Comissió Europea en 1999, aquesta mesura suposa a més un benefici per a sectors com el transport i les comunicacions, per a la seguretat viària, les condicions de treball, la salut, el turisme i l’oci.

canvi hora 26191137

Aquesta mateixa institució va realitzar en 2018 una consulta pública a tots els ciutadans europeus en la qual més del 80% dels 4,6 milions de persones que van participar es van mostrar a favor d’acabar amb els canvis d’hora. Amb aquest resultat, la Comissió va proposar acabar amb aquesta pràctica i que el març de 2019 es produís l’últim canvi d’hora. La falta de consens entre els estats i d’avaluacions d’impacte ha fet que Europa retardi la decisió.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
143

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix