Dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de Tots Sants

Es preveu una sortida de l’àrea d’influència de Barcelona d’uns 475.000 vehicles on un total de 1.617 agents dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat viària a les carreteres catalanes i realitzaran 1.310 controls

El Servei Català de Trànsit en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, establiran un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants, que enguany és un pont de quatre dies, entre les 15 hores de divendres 28 d’octubre i les 24 hores de dimarts 1 de novembre per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris.

Concretament, es preveu que entre les 15 hores del divendres 28 i a les 15 h del dissabte 29 d’octubre sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 475.000 vehicles. A més, entre les 12 i les 24 h de dimarts 1 de novembre, retornaran cap a la zona d’influència de la capital catalana 265.000 vehicles.

FgFUsDhUYAA1YPJ

Aquesta és la segona operació especial de tardor i les destinacions cap a muntanya i punts de l’interior de Catalunya concentraran la majoria dels desplaçaments. Per aquest motiu, les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a zones de muntanya i l’interior com la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55, així com també l’N-145 d’entrada al principat d’Andorra. També es preveuen retencions importants a la B-23 i la C-58, tant durant la sortida com en el retorn. A més, en l’operació retorn, també es pot complicar la situació a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

Cal destacar que des de l’alliberament dels peatges a l’autopista AP-7 i C-33 la mobilitat s’ha incrementat i s’espera que aquest pont ambdues vies també siguin punts problemàtics.

FgIs5rJXkAAWSM9

D’altra banda, enguany Tots Sants cau en dimarts i dia de l’operació retorn; i atès el seu caràcter religiós, caldrà sumar també una mobilitat cap a cementiris, urbans o interurbans que farà que els accessos a aquests puguin concentrar retencions en determinats moments.

És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de dimarts 1 de novembre planifiquin els trajectes i evitin en la mesura del possible la franja horària de 17 a 21 h, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.

Dispositiu dels Mossos d’Esquadra

Pel que fa al dispositiu de mobilitat dels Mossos d’Esquadra per aquest cap de pont de l’1 de novembre, es desplegaran 1.617 efectius de trànsit i s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.310 controls (331 controls d’alcoholèmia i drogues, 241 controls de seguretat passiva, 189 controls de PREMOT -motocicletes-, 254 controls de distraccions, 207 controls de velocitat, 22 controls de transports).

FRbRBtOXEAAwsJM

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d’Esquadra-Trànsit

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix