Sant Feliu dirà adeu al pas a nivell aquest diumenge

Amb motiu de les obres del soterrament, s’executarà el tancament definitiu de l'accés de vianants després que en una primera fase es tallés únicament al trànsit de vehicles al mes d'agost

Sant Feliu de Llobregat s'acomiadarà del pas a nivell aquest diumenge. Per aquest motiu el dissabte 15 d'octubre, de 10 a 14 h, es faran diverses activitats als voltants del pas per dir adeu amb la ciutadania aquest element històric de la ciutat baixllobregatina. Així, es crearà un missatge col·lectiu en una lona a través de fotos dels ciutadans i ciutadanes que assisteixin a l'acte de comiat. També hi haurà un espai on els i les assistents podran enregistrar un missatge en vídeo sobre el pas a nivell per conservar en una càpsula del temps. A les 12 hores tindran lloc els parlaments de les autoritats, encapçalades per l'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa; la primera tinenta d'Alcaldia, Lídia Muñoz; i representants de les associacions de veïns i veïnes. A més, a la zona s'instal·larà una carpa informativa per donar a conèixer l'objectiu estratègic número 1 de l'Agenda Urbana -Ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo- i per explicar a la ciutadania com serà la ciutat del futur un cop executat el projecte guanyador Rambla Major.

Connectivitat i accessibilitat

Per garantir la connectivitat i l'accessibilitat entre els dos costats de la via, ADIF ha instal·lat dos ascensors a banda i banda de la passera existent al costat de l'actual pas a nivell per tal d'adaptar-la i fer-la accessible per a persones amb mobilitat reduïda, cotxets d'infants i persones grans. Així mateix, s'han ampliat les voreres en la zona d'embarcament i sortida dels ascensors per facilitar el flux dels vianants i evitar aglomeracions. 

P190416043

Una vegada el pas a nivell es tanqui de manera definitiva les alternatives de pas i creuament de les vies a peu seran a través de la passera adaptada, ja sigui a través de les escales com dels ascensors instal·lats, i dels passos més propers situats a la zona de la riera de la Salut i al carrer Verge de Montserrat. 

Un passatge emblemàtic

El tancament permanent del pas a nivell de Sant Feliu suposa una fita històrica i l'inici del tancament d'una ferida oberta que forma part de la memòria col·lectiva dels santfeliuencs i santfeliuenques. Una ferida provocada per l'elevada perillositat que comporta el creuament d'aquest pas i que al llarg del temps ha provocat nombrosos accidents i la pèrdua de moltes vides humanes.

P190416036

Precisament davant d'aquesta problemàtica va néixer la necessitat del soterrament de les vies del ferrocarril, que ha estat una reivindicació històrica a Sant Feliu des de fa més de 40 anys.

pas a nivell

Les obres del soterrament de les vies per part d'ADIF, iniciades el  juny del 2021, permetran una transformació urbana transcendental amb grans reptes davant la gestió d'una obra d'aquesta magnitud. Aquesta actuació representa un nou escenari i una nova etapa del que serà la construcció de la ciutat del futur més pròxim; una ciutat sostenible, accessible i cohesionada socialment.

Redacció / Fotos: Arxiu-Bernat Borràs

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix