Tots els autobusos de TMB tindran càmeres de videovigilància

Proporcionaran a partir de finals del 2023 imatges de qualitat en temps real de què succeeix dins del vehicle

Tots els autobusos de Transports de Metropolitans de Barcelona (TMB) tindran càmeres de videovigilància, que proporcionaran a partir de finals del 2023 imatges de qualitat en temps real de què succeeix dins del vehicle, segons ha anunciat avui la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Laia Bonet.

En una prova pilot s'han instal·lat ja càmeres a 170 autobusos i la previsió de TMB és que a finals de l'any que ve s'hagin instal·lat a tota la flota de bus, és a dir, 4.500 càmeres de videovigilància. Aquest nou sistema de videovigilància ha estat finançat en un 90% (12 milions d'euros) per la Unió Europea amb els fons Next Generation.

Per complir amb la llei de protecció de dades, aquestes càmeres dels autobusos públics de Barcelona graven en temps real, permanentment i amb la màxima qualitat (fullHD) per garantir que els enregistraments siguin útils si hi ha un requeriment judicial o policial, única circumstància en què es podrà accedir a elles.

En una demostració d'aquest nou sistema de vigilància, la presidenta de TMB ha sostingut que farà del bus “un espai més segur”, ja que permetrà “millorar la col·laboració amb les forces de seguretat quan sigui necessari” i a més tindrà “un efecte dissuasiu” perquè les imatges són de gran qualitat i permeten identificar els delinqüents.

FcDQdfpXoAAbVkb

Bonet ha explicat que aquestes imatges, a més, ajudaran a la millora del servei perquè la seva anàlisi permetrà fer un càlcul de l'ocupació dels autobusos en tot moment.

Actualment, per realitzar la prova pilot, estan operatives les càmeres de 10 autobusos, les imatges dels quals, des del Centre de Control de Seguretat de Bus ja es poden visualitzar en temps real així com descarregar al moment qualsevol dels enregistraments. En tots els casos i per complir amb la normativa legal en aquest àmbit, les imatges gravades es guarden un màxim de 30 dies.

Redacció / Fotos: TMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix