El curs escolar 2022-2023 arrenca amb novetats

Es va inciar amb una treva entre sindicats i conselleria, després d'un acord pel qual al gener s'incorporaran uns 3.500 professors al sistema educatiu de manera estructural i que permetrà reduir la càrrega lectiva per dedicar-la a coordinació

El curs escolar 2022-23 va arrencar ahir, una setmana abans de l'habitual, per a 700.000 alumnes d'infantil i primària que durant aquest mes tindran classe fins a les 13.00 hores, amb horari de menjador i oci educatiu fins a les 16.30, la qual cosa ha imposat una organització diferent que es valorarà per a propers anys. Per compensar al professorat les hores lectives a causa de l'avanç de l'inici de curs, la conselleria va eliminar les classes lectives de les tardes al setembre i les va substituir per activitats d'oci educatiu.

escola 1

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i de l'alcalde, Oriol Bossa, va visitar ahir dilluns 5 al matí l'escola bressol Patufet per inaugurar el curs escolar 2022-2023. A l'acte han assistit també la primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muñoz, i la regidora d'Educació, Mireia Aldana, així com representants dels serveis territorials d'Educació al Baix Llobregat, i l'equip tècnic i pedagògic del centre. El conseller d’Educació també va visitar l’Escola Salvador Espriu, del mateix municipi.

escola 4

scola 5

Més monitors

Oferir aquestes activitats ha implicat la contractació de monitors, la qual cosa, segons han comunicat docents i famílies, no ha estat possible en totes les escoles, especialment en les rurals, alguna de les quals ha assegurat que Educació els ha permès seguir amb la jornada reduïda fins al proper 12 de setembre.

Sobre l'avançament de l'inici del curs, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit que “avaluarem com ha anat per decidir si ho fem igual el curs que ve”. El conseller, per la seva banda, ha assegurat que tots els centres educatius tindran els monitors necessaris per cobrir l'hora extra d'activitats extraescolars a la tarda. El nou curs també haurà d'enfrontar els nous currículums, que aterraran en els cursos senars i l'aprovació dels quals “encara pendent, està prevista per als propers dies”, ha dit González-Cambray.

scola 6

Per la seva banda, la directora de les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (AFFAC), Lidón Gasull, també ha aplaudit la mesura d'avançar l'inici de curs, ha assegurat que les famílies “la veuen positiva”, però ha criticat la “improvisació i la falta de diàleg” amb que s'ha dut a terme. Gasull ha assegurat que l'AFFAC ha rebut nombroses queixes d'AFAS denunciant la falta de monitors i ha afirmat que hi ha casos com el de l'Ajuntament de Tivenys (Baix Ebre) en el qual, davant la falta de monitors, han intentat recórrer a personal sense la titulació mínima exigida de monitor d'oci.

Sense mesures sanitàries

Després de dos anys començant el curs acadèmic amb mesures sanitàries per evitar contagis per la covid i organitzant les activitats en grups bombolla, sense interacció i portant mascareta, el nou curs escolar torna a la normalitat.

escola 2

No al 25% de classes en castellà

El curs també començarà sense el 25% de classes en castellà, del que s'ha felicitat el conseller, per qui “cal millorar l'ús social del català en els col·legis”, i que ha aplaudit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè el curs quedarà lliure de “decisions alienes al sistema educatiu”.

escola 3

El curs arrenca amb una treva entre sindicats i conselleria, després d'un acord pel qual al gener s'incorporaran uns 3.500 professors al sistema educatiu de manera estructural i que permetrà reduir la càrrega lectiva per dedicar-la a coordinació.

Redacció / Fotos: Ajuntaments-Ajuntament de Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix