Trànsit posa en marxa un pla de xoc per reduir la sinistralitat a l'AP-7

Un total de 1.347 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran durant aquest cap de setmana llarg per la seguretat a les carreteres catalanes i realitzaran 1.075 controls on es preveu que surten de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 480.000 vehicles

El Departament d’Interior, a través del Servei Català de Trànsit  (SCT) i la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, activen aquest mes de juny un pla de xoc específic per reduir la sinistralitat a l’AP-7. L’inici d’aquestes mesures específiques a l’autopista coincideix aquest cap de setmana amb el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Segona Pasqua, enguany festiu a tot Catalunya. En total, es preveu que uns 480.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona durant l’operació sortida de divendres a la tarda i al llarg de dissabte al matí, mentre que la previsió de retorn de dilluns a la tarda és d’uns 290.000 vehicles.

FT GgwgWQAEUQgw

Concretament, les mesures d’aquest pla de xoc específic a l’AP-7 per reduir les xifres de sinistralitat són:

  1. Controls de velocitat per reduir la velocitat mitjana de conducció. Hi haurà controls estàtics i dinàmics al llarg de tota la via i també controls específics a vehicles que tenen velocitats limitades (com el transport de mercaderies)
  2. Controls integrals en vehicles de transport per detectar conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues, i per assegurar el compliment dels temps de conducció i de descans
  3. Reforç de la inspecció aèria per detectar possibles infraccions

Mesures especials

Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la fluïdesa, l’SCT estableix mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit a diverses vies. En aquest sentit, en l’operació tornada de dilluns s’instal·laran carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d’aquestes vies i trams.

FUGYjHtWUAEeViE

Convé destacar que arran de l’habilitació de carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l’AP-7/B-23 i a la C-32 nord i sud, s’estableixen un seguit de limitacions per als vehicles pesants. En aquest sentit, els transportistes hauran de circular pel carril dret, a una velocitat màxima de 80 km/h i sense fer avançaments, dilluns 6 de juny de 15 a 22 h en aquests trams: AP-7 de Sant Cugat a Banyeres del Penedès, a la B-23 de Sant Feliu de Llobregat al Papiol i també a la C-32 nord entre Canet de Mar i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà.

Dispositiu de Mossos d’Esquadra

Un total de 1.347 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran durant aquest cap de setmana llarg per la seguretat a les carreteres catalanes i realitzaran 1.075 controls (258 controls d’alcoholèmia i drogues, 177 controls de seguretat passiva, 134 controls de PREMOT -motocicletes-, 231 controls de distraccions, 172 controls de velocitat i 103 controls de transports).

destacats control transit.JPG 1186435756

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix