Treva per als transportistes sense etiqueta a la ZBE

Podran seguir circulant per la Zona de Baixes Emissions de les Rondes de Barcelona durant sis mesos si es comprometen a canviar el vehicle durant aquest temps

Els transportistes que es comprometin a canviar de vehicle en sis mesos podran seguir circulant sense l'etiqueta ambiental per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona durant aquest temps.

E2eM9IXX0AAlZP3 scaled e1622202142837

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han arribat a un acord amb les associacions del col·lectiu professional del transport de mercaderies per carretera per donar oportunitat als propietaris de vehicles sense distintiu ambiental de la DGT de seguir circulant per la ZBE una vegada acabada la moratòria, que acabarà el proper 31 de desembre, segons ha informat aquest divendres les tres administracions en un comunicat. Aquesta moratòria afecta els camions i autocars petits (vehicles dels tipus N2, N3 i M2).

191203 ZBE GranDeGracia 0309 1024x684

“Reconeixent la voluntat del sector de renovar les seves flotes amb vehicles més nets i sostenibles, les administracions permetran la circulació de vehicles sense etiqueta de DGT si els seus propietaris signen una declaració responsable de voluntat de compra d'un nou vehicle”, han explicat. Aquesta declaració comportarà el compromís de fer el canvi de vehicle abans del 30 de juny.

“Amb la voluntat d'ajudar el sector de transport professional perquè sigui part activa conjunta de l'estratègia per a la lluita per l'emergència climàtica i la millora de la qualitat de l'aire, es considera oportú que qualsevol estratègia ha de plantejar-se de manera que la seva afectació sigui la necessària, però minimitzant l'impacte”, indica el document consensuat entre les administracions i el sector.

cotxes 310521

Així mateix, es reitera la voluntat que el sector es vagi adequant a les tecnologies que existeixen al mercat, “i no a tecnologies que encara no es troben prou esteses en la categoria de vehicles pesants.”

A més, les administracions reconeixen les dificultats aparegudes a les cadenes de subministrament dels vehicles, especialment els de les categories més específiques, com els tipus N2 i N3 (vehicles per al transport de mercaderies de més de 3,5 tones).

Per facilitar aquest procediment, s'obrirà un nou canal de gestió específic en el registre metropolità de vehicles, on es presentarà la declaració responsable de voluntat de compra, així com el justificant de compra, que també autoritzarà la circulació sense l'etiqueta mediambiental fins avui de lliurament del nou vehicle.

FGQhEMOXwAEaXG1

En el document, totes les administracions corroboren la necessitat de prioritzar la renovació dels vehicles de mercaderies, de transport públic i taxis en els plans dels fons europeus Next Generation.

D'altra banda, les institucions s'han compromès a crear una taula de treball amb el sector per establir “un diàleg permanent” i abordar els següents passos de la ZBE en l'àmbit metropolità.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix