La mobilitat obligada tindrà una ampliació dels descomptes a la C-32 sud

La bonificació passarà a aplicar-se, a partir de l’1 de gener, als desplaçaments d’anada i tornada que es facin en un termini de 24 hores efectives

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori millorarà el sistema de descomptes a la C-32 sud amb l’ampliació del termini temporal dels desplaçaments als quals s’aplica. El Consell Executiu té previst aprovar, aquest dimarts, un decret que recull aquesta mesura, així com la pròrroga de tres anys de les bonificacions per a vehicles de zero i baixes emissions a totes les vies de peatge de la Generalitat, que va anunciar el Vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, al Parlament.

peatge cast

Aquestes mesures entraran en vigor l’1 de gener que ve. La modificació del sistema de descomptes de la C-32 sud (Castelldefels-Sitges-El Vendrell) té com a objectiu afavorir l’accés de les persones usuàries al sistema de descomptes per raons de mobilitat obligada, en consens amb els agents territorials. Així, s’amplia el requisit temporal entre els desplaçaments d’anada i tornada als que s’apliquen descomptes de l’actual dia natural a 24 hores efectives, mantenint els percentatges de bonificació en el peatge i la resta de requisits.

Així, el sistema consisteix en la reducció del 40% en la tarifa del peatge del tram I (Castelldefels-Sitges) –barrera Vallcarca– i del 70% de la tarifa del peatge del tram II (Sitges - El Vendrell) –barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell– de l'autopista Castelldefels-Sitges El Vendrell (C-32). Aquesta reducció s’aplica a partir del primer viatge per als desplaçaments d'anada amb tornada fins a les 24 hores següents, sempre que el trànsit d’anada i de tornada tinguin lloc de dilluns a divendres no festius.

Captura de pantalla 2021 12 06 a las 10.09.25

El descompte s’aplica a totes les persones usuàries de vehicles lleugers de la categoria tarifària II (turismes, furgons i furgonetes) i que utilitzin el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema VIA T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat. L'aplicació d'aquesta bonificació requereix la inscripció i alta prèvia al registre d'usuaris dels descomptes per a la millora de la mobilitat obligada.

Es considera un ús que excedeix el límit del descompte quan una persona usuària efectua més de quatre trànsits durant 24 hores (límit del descompte). A partir del quart trànsit en aquestes 24 hores, no es gaudeix de bonificació en concepte de mobilitat obligada. Cal indicar que aquesta deducció no s'aplica als recorreguts amb origen o destinació a l'AP-7, per ser moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destinació fora de l'àmbit de l'autopista C-32.

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix