El Baix Llobregat es prepara per a la celebració de Tots Sants

Els cementiris amplien els horaris i serveis, diversos municipis organitzen activitats culturals i els pastissers esperen augmentar la venda de penellets

La festivitat de Tots Sants és molt celebrada a Catalunya i, naturalment, a la nostra comarca. Els diversos ajuntaments es preparen per dies de màxima afluència de persones en els esdeveniments programats que s’organitzen al voltant d’aquests dies de gran tradició.

tots sants 2

Així, com cada any, els cementiris municipals ampliaran els seus horaris per tal que les famílies puguin accedir amb tranquil·litat i mantenir d’aquesta manera la tradició -veure l’horari d’obertura i tancament en les diferents webs municipals-. Alhora, l'aixecament de les restriccions permetrà enguany recuperar la normalitat en els accessos. Alguns consistoris fins i tot posaran a la disposició de la ciutadania un servei especial de bus o incrementaran el transport públic. També s’habilitaran zones d’aparcament. A diferència de l'any passat, els ajuntaments i funeràries han confirmat que es podrà menjar i beure als recintes. Les autoritats segueixen recomanant visites escalonades al llarg del cap de setmana i els cementiris es desinfectaran diàriament, però no es necessitarà demanar cita prèvia.

A més, hi ha previst en diferents municipis la celebració de la festa de la Castanyada -oberta a la ciutadania-, o el tradicional passatge del terror emmarcat a la festa nord-americana d’Halloween. També s’organitzaran altres activitats dirigides a diferents edats (teatre, contes, etc.)

Panellets, producte estella

D’altra banda, el Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre prop de 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya durant els quinze dies que dura la campanya de la castanyada,  la qual cosa suposaria recuperar el nivell d'abans de la pandèmia. El president del Gremi, Elies Miró, ha considerat que “amb la retirada de les últimes restriccions, el sector respira i torna l'optimisme. Ha estat un any i mig difícil, com en altres àmbits, però ara podem dir que la majoria hem tornat a la normalitat en vendes.” 

tots sants 3

Aquesta entitat reivindica la qualitat dels panellets artesans de pastisseria i recorda que els mestres pastissers segueixen la recepta tradicional de massapà (pols d'ametlla, ou i sucre), no posen fècula de patata o moniato, tampoc conservants ni colorants artificials i elaboren aquestes petites delícies una a una, de forma artesanal, amb els millors ingredients. El panellet clàssic de pinyons és el més venut, segons el Gremi, que calcula que tres de cada quatre panellets són de pinyons. A més d'altres tradicionals, com els d’ametlla, de coco, el bolet (massapà flamejat), de castanya o de cafè, aquest any els pastissers barcelonins proposen panellets coberts de xocolata, amb sabors a cítrics, de figues i amb fruits del bosc. 

Dispositiu especial de trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana la màxima prudència i responsabilitat als conductors durant els seus desplaçaments per prevenir possibles accidents aquest cap de setmana llarg de tres dies amb motiu de la festivitat de l’1 de novembre, que també inclou la celebració de la Castanyada. Aquest any, fins al 27 d’octubre, han mort a la xarxa viària interurbana catalana 111 persones en 105 accidents mortals.

tots sants 4

Es preveu que prop de 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per la qual cosa, es desplegarà un dispositiu especial per minimitzar les afectacions a vies de destinació de muntanya i de l’interior, com la C-16, C-17, C-14, C-55 i N-145, així com a l’AP-7, entre d’altres. Els Mossos d’Esquadra realitzaran 1.158 controls a la xarxa viària, dels quals 303 de drogoalcoholèmia.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
78

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix