Paneroles i rates s’apoderen de Cornellà de Llobregat

Comerciants i veïns/es del municipi es queixen de falta de control i d’una deficient actuació del servei de neteja a la via pública

Els veïns i veïnes de Cornellà de Llobregat així com els comerciants de diversos barris del municipi ja estan farts. A través de diverses trucades telefòniques així com entrevistes personals han fet arribar a la nostra redacció el seu gran malestar per la situació que viu enguany el municipi baixllobregatí a conseqüència d’una ‘autèntica invasió’ de paneroles i rates.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 16.35.21

En Manuel, que té un bar-restaurant al barri Centre explica que “mai m’havia trobat en una situació com la que estem vivint aquest any amb les paneroles. Surten per totes bandes i això que nosaltres contractem una empresa especialitzada cada any, però provenen del clavegueram i això és responsabilitat de l’Ajuntament.”

c214b1a0 51a0 436c 9b01 889ea668747b 16 9 aspect ratio default 0

D’altra banda, la Maria, que té una perruqueria a la Gavarra comenta que “dubto que el consistori faci suficients esforços per intentar eliminar aquesta plaga. No hi ha dia que veiem aquestes bèsties passejant-se per l’establiment i no podem fer res, perquè no és cosa nostra, ja que nosaltres som els primers a posar remei.”

Carrers bruts

Tot i els esforços de l’Ajuntament, el servei de neteja continua mostrant moltes deficiències, segons opinen la majoria de persones consultades per La Premsa del Baix. Diversos veïns i veïnes dels barris cornellanencs coincideixen en afirmar que és “normal veure rates en ple dia, que es passegen pel carrer com si res, i ja no parlem de nit. Les rates s’han fet amb la via pública i la veritat és que és molt desagradable”. Així mateix, en Gabriel, que viu al barri de Sant Ildefons, està molt molest pel servei que neteja que hi ha a la nostra ciutat “perquè estan més pendent dels mòbils i d’escoltar música que de tenir els carrers en condicions.”

carrers bruts

Fins i tot Matías, del barri Almeda, diu que “veig els escombriaires que passen pel costat de zones amb deixalles de tota mena i no fan res, passen de llarg. No sé si és que tenen una zona assignada i una tasca a fer, però passen olímpicament de netejar. Això passa en tots els barris, ja que acostumo a passejar molt i ho puc comprovar.”

rata cornella

La poca neteja i la manca de salubritat de la via pública a Cornellà de Llobregat de s’ha convertit en un problema crònic. Tot i que el consistori ha incrementat la partida econòmica per solucionar-ho, la situació no està resolta. La ciutadania i els comerciants reclamen una actuació més efectiva.

La nostra publicació havia demanat a l’Ajuntament, a través del seu Departament de Premsa, la seva opinió sobre el tema, però al tancament de la present notícia encara no havia rebut cap mena de resposta.

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix