CCOO vol una baixada de ràtios i no tancar grups de P3 a centres públics

Segons el sindicat cal fer front a la mala planificació d'educació al Baix Llobregat

Segons el sindicat CCOO, el Baix Llobregat necessita una bona planificació educativa i un augment suficient del pressupost en educació per donar resposta a les dificultats que té el sistema educatiu, i que la pandèmia ha evidenciat amb tota la seva duresa. “Cal afrontar amb urgència les deficiències estructurals generades durant anys de retallades i infrafinançament educatiu a tota Catalunya. La solució no pot passar pel tancament de línies, sinó per la baixada de ràtios, unes ràtios estructurals màximes que s'haurien de fixar en 6, 9 i 15 en els tres primers cursos del primer cicle d'Educació Infantil, i de 20, a tot estirar, al segon cicle”, manifesta.

170912P3 1DIA 046 e1505288780848

Des de CCOO hi ha una gran preocupació per la informació que “ens arriba des de la Junta de Personal del Baix Llobregat sobre la planificació i la previsió de tancament d'aproximadament deu grups de P3 de pública en aquest territori, sense tenir en compte la matrícula i en una situació de pandèmia i crisi econòmica, social i educativa”.

El Servei Territorial d'Educació del Baix Llobregat, segons el sindicat, ha fet públiques les dades de matriculació del pròxim curs 2021-22. “Aquesta informació, que ha estat lliurada de forma anòmalament tardana, ens mostra una planificació molt preocupant i totalment adversa per aconseguir un sistema educatiu inclusiu amb qualitat i equitat”, explica CCOO.

NAS14 Emocions P3 5

El pròxim curs escolar, al Baix Llobregat està previst tancar un número molt significatiu de línies de P3 als centres públics, informa el sindicat. CCOO indica que “des de CCOO Educació Baix Llobregat mostrem el nostre rebuig vers aquests tancaments i manifestem que, precisament, es presenten quan és més és necessari que mai no tancar cap grup i reduir les ràtios. El Departament d'Educació pren la decisió de tancar aproximadament 10 grups de P3 abans de la matrícula, trencant així l'entesa de mantenir tots els grups oberts fins finalitzar el període de matriculació. Ho fa en un context social on tota la classe treballadora estem fent grans esforços per garantir una situació sanitària òptima, en un marc socioeconòmic que ens demana una atenció a l'alumnat més adequada, acurada i personalitzada per poder donar resposta a les necessitats endèmiques i sobrevingudes que pateix el nostre alumnat, i amb un ecosistema educatiu tensionat on tota la comunitat educativa demana la baixada de ràtio.”

E1G1943WEAAMbA9

La realitat del Baix Llobregat, amb la seva diversitat i heterogeneïtat, requereix, segons CCOO, “una visió sociopolítica que estigui a l'altura de les circumstàncies i que doni respostes reals, que no poden passar en cap cas pel tancament de línies de P3. Com cada any, CCOO ens mantindrem ferms amb la defensa de l'Educació Pública, denunciarem i deixarem palesa la mancança de bona voluntat que actualment regeix el Departament d'Educació de Catalunya. Així no es fa país, sinó el contrari.”

Redacció / Fotos: CCOO-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix