L’esdeveniment es transforma en una programació especial del 22 d’abril al 10 de maig
Aquesta setmana comença la programació “És Temps d’Espàrrecs”. Els organitzadors de l’esdeveniment han decidit enguany transformar-lo en una programació especial que tindrà lloc entre el 22 d’abril i el 10 de maig. Es tracta, doncs, d’una iniciativa adaptada a la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19 que posa per damunt de tot la seguretat.
Segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “sobretot hem primat mantenir l’essència i l’esperit del que celebrem cada any en aquestes dates, que és posar en valor el treball de la pagesia a la nostra ciutat, aquesta part del nostre patrimoni de ciutat que és el Parc Agrari, i en definitiva el nostre producte més emblemàtic, que és l’espàrrec.”
La programació mantindrà les tres potes clàssiques de la Fira, és a dir, pagesia, gastronomia i comerç, amb tot un seguit d’activitats algunes d’elles presencials i altres telemàtiques. Un esforç, doncs, molt diferent de l’habitual que Sánchez ha reconegut en “agrair l’esforç i la compressió a tothom, i sobretot aquest compromís per adaptar-se a les circumstàncies, que no són fàcils.”
El gruix de les activitats al voltant de la pagesia, però, tindrà lloc els dies 1 i 2 de maig, coincidint amb les dates en què s’hauria celebrat la Fira. Entre altres, el Mercat del Camp estarà instal·lat a la Torre Lluc els dos dies per tal que tothom que vulgui pugui espàrrecs i altres productes de quilòmetre zero. També hi haurà cinc photocalls que formaran part d’un concurs i d’una gimcana.
La restauració és, com dèiem, una de les potes clàssiques imprescindibles de la Fira. El GastroGavà, eix central d’aquesta pota, es trasllada enguany als restaurants de la ciutat que, entre el 22 d’abril i el 9 de maig, oferiran als seus clients la possibilitat de degustar un plat o un menú amb l’espàrrec com a protagonista. La iniciativa s’ha batejat com a “Espàrrecs a la carta”, i de moment s’hi ha adherit una vintena de restauradors locals.
Una de les accions per donar a conèixer les particularitats del producte és la seva presència en una de les parades del Mercat de la Terra Slow Food Barcelona, un mercat de pagès que es munta cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble-sec i aplega centenars de persones que gaudeixen de diferents activitats per conscienciar del consum responsable i entrenar el gust: xerrades, tallers, tastets i showcookings. Les famílies poden gaudir d’un espai infantil amb jocs de fusta i activitats dirigides.
Redacció / Fotos/Vídeos: Aj. Gavà