Finalitza la moratòria de la ZBE Rondes BCN per a les furgonetes

El pròxim 31 de març també acaba per als cotxes (M1) o motos (L) d’autònoms amb rendes baixes

Els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) segueixen desplegant la ZBE Rondes BCN.

El pròxim 31 de març finalitza la moratòria de la ZBE Rondes BCN per a les furgonetes a les quals no els correspon l’etiqueta ambiental de la DGT. Per tant, a partir de l’1 d’abril del 2021, les furgonetes (N1) sense distintiu ambiental no podran accedir ni circular per la ZBE Rondes BCN en l’horari restringit: de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h. També finalitza, el 31 de març de 2021, la moratòria per als cotxes (M1) o motos (L) d’autònoms amb rendes baixes.

499 Foto.1592480869

Per tal de recordar la finalització de la moratòria als propietaris de furgonetes, l'AMB i els cinc ajuntaments que integren la ZBE Rondes BCN han posat en marxa aquest mes de març una nova campanya conjunta de comunicació.

Registre
D’altra banda, l’AMB fa un balanç favorable sobre el funcionament del Registre metropolità i dels diferents canals d’atenció a la ciutadania. El web informatiu zbe.barcelona ha rebut més de 500.000 visites. L’eina de l’AMB de consulta d’etiquetes ambientals de la DGT i matrícules ha superat les 92.000 consultes. També s’atenen gairebé 5.000 trucades mensuals d’informació i consulta. D’altra banda, l’AMB destaca que s’han inscrit més de 57.000 usuaris al Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats.

Moratòries actives

Per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la COVID-19, la primavera 2020 es van ampliar les moratòries de la ZBE Rondes BCN previstes inicialment.

Amb el nou calendari, encara estan actives les moratòries per als camions (N2, N3), autobusos (M3) i autocars (M3). Aquestes finalitzaran en el decurs del 2021, segons terminis establerts.

informacion zona bajas emisiones barcelona quadis 4

El règim sancionador de la ZBE Rondes BCN per a cotxes (M1) i motos (L) als quals no els correspon distintiu ambiental va entrar en vigor fa gairebé sis mesos, el 15 de setembre del passat any 2020.

Segons les darreres dades analitzades, la proporció de vehicles que circulaven sense distintiu ambiental per la ZBE Rondes BCN ha passat del 9-10 % durant la primera meitat del 2020, abans de l’entrada en vigor del règim sancionador, al 3,5-4,5 % el febrer de 2021. És a dir, s’han reduït més d’un 50 % els vehicles que circulaven sense etiqueta ambiental de la DGT. Amb la finalització de les moratòries, s’espera que s’acabi de rebaixar aquesta xifra a menys de l’1 %.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
82

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix