Salut prorroga les restriccions a deu municipis del Baix Llobregat

S'amplien 15 dies més les mesures contra la COVID-19, com la prohibició de fer reunions de més de deu persones, la limitació del 50% de bars i restaurants, entre altres

El Departament de Salut  ha decidit prorrogar quinze dies més les restriccions contra la COVID-19 a Barcelona i diversos municipis més de l'àrea metropolitana, entre els quals hi ha deu del Baix Llobregat (Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, Sant Feliu, Castelldefels i Gavà).

mascaretes carrre baix

Les mesures establertes fa dues setmanes, acabàvem inicialment avui, i recomanen limitar la mobilitat i els contactes als estrictament imprescindibles. Es mantenen, per tant, la prohibició de fer reunions de més de deu persones i la limitació del 50% d'aforament en bars i restaurants, tant a les terrasses com a l'interior dels locals, entre altres mesures. Les activitats culturals i esportives es limiten al 50% de l'aforament i a les cerimònies religioses, al 30%. A més de les restriccions impulsades directament pel govern català, també està prohibit fumar al carrer si no es pot garantir la distància de seguretat.

Eh3l XyWkAAgRTD

Aquestes són les mesures per reduir l’activitat social i l’oci, entre les quals hi ha prohibicions i recomanacions:

  • No sortir de casa si no és per a activitats essencials, com anar a comprar, treballar, assistir als centres de salut, realitzar activitat esportiva individual o amb persones convivents, tenir cura de persones grans o dependents i cuidar els horts.
  • Prohibides les trobades i reunions de més de 10 persones. A més, en les que siguin de menys de 10 persones, no es permet el consum d’aliments ni begudes.
  • Tancament de locals d’oci i sales de festa.
  • Aforament limitat al 50 % per a l’activitat cultural, lúdica i esportiva, tant en espais obert com tancats. Això afecta teatres, cinemes i carpes de circ, però també gimnasos, parcs d’atraccions, parcs infantils i instal·lacions esportives.
  • Les biblioteques, museus, arxius i monuments es mantenen oberts, subjectes a les restriccions fixades pel Procicat.
  • 50 % d’aforament de restaurants i bars tant a l’interior com a les terrasses (també cal que hi hagi una distància entre taules o grups de taules de dos metres a les terrasses i d’1,5 metres a l’interior). Queda prohibit servir a la barra o consumir fora de la taula, i es recomana servir per emportar i a domicilis preferiblement.
  • Als hotels, l’aforament es limita al 50 % a les zones comunes.
  • 33 % d’aforament màxim als actes de culte religiós, com casaments, celebracions i cerimònies fúnebres.
  • Les empreses poden oferir serveis, però cal evitar el contacte directe amb els clients.
  • Es permet l’activitat comercial, sempre que es garanteixi la distància de seguretat (1,5 metres o bé una superfície de 2,5 metre per persona).
  • Es mantenen els casals i colònies d’estiu.
  • Les platges i piscines descobertes seguiran obertes.
  • S’inclouen mesures per aplicar a les empreses i centres de treball, entre les quals de neteja i desinfecció, la posada a disposició dels empleats d’equips de protecció individual o la recomanació de prioritzar el teletreball. També es recomana flexibilitzar els horaris per evitar l’ús del transport públic en hora punta.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxius

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix