La Diputació presenta la campanya de prevenció d’incendis

El dispositiu d’aquest any constarà d’una plantilla de 259 persones que atendran un total de 484.813 hectàrees forestals

Aquesta setmana, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha presentat el nou Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) 2020 de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu.

PVI Manresa presentació 2 alta

Durant la roda de premsa, Marín va recordar que la campanya de prevenció d’incendis va començar el divendres 12 de juny i s’allargarà fins al 30 d’agost, sempre que no “hi hagi una situació de sequera extrema i convingui allargar-la alguns dies més”. A més, ha posat èmfasi en el fet que “malgrat les dificultats i els dos mesos de confinament, les coses han sortit i estan preparades per abordar la prevenció d’incendis.”

PVI Manresa presentació 1 alta

La presidenta també ha detallat que el 50% del territori “és forestal” i que prop de “280 municipis de la província tenen massa forestal”. Fet pel qual, ha recordat, la campanya de prevenció d’incendis també forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb els que treballa la Diputació de Barcelona.

Plantilla
El dispositiu d’aquest any 2020 constarà d’una plantilla de 259 persones que han estat contractades per la Diputació durant la campanya d’estiu. Aquestes persones atendran un total de 484.813 hectàrees forestals, que representen el 98,7 % de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona.

incendios 1560330268543

Aquest dispositiu compta també amb la participació de 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal (ADF), 9 federacions d'agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú. 

Estructura operativa

Els mitjans tècnics i humans del PVI 2020 es distribueixen en tres sectors de prevenció: Metropolità Nord, Metropolità Sud i Centre, que engloben l’equivalent a tres o quatre comarques. A cada sector hi ha centres de control ubicats principalment als parcs de bombers de la Generalitat. En aquests centres de comunicacions hi ha un operador que està permanentment en contacte amb els punts de vigilància fixa i amb les diferents unitats mòbils d'informació i vigilància.

Els centres de control estan en contacte, a més a més, amb les diferents entitats relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis, amb qui comparteixen informació i, en cas d’emergència, de manera més intensa. També mantenen una comunicació contínua amb el centre de control central ubicat a Barcelona, que centralitza la informació dels diferents sectors i la canalitza a la direcció del PVI.

guarda forestal bnrigadas 680x365 c

El dispositiu té assignats, a més, operadors a la sala central del Cos d’Agents Rurals a Torreferrussa que mantenen contacte permanent amb el control central amb l’objectiu de les incidències detectades pels informadors puguin arribar al Cos d’Agents Rurals, i a l’inrevés. Els responsables del control gestionen l’operativa i fan el seguiment dels centres de control, les unitats mòbils d'informació i els punts de vigilància fixa del seu àmbit.

Redacció / Fotos: Diputació-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
87

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix