La Ciutat Cooperativa i Molí Nou tindrà un nou accés al barri

La Diputació de Barcelona assumeix el cost de l'obra a Sant Boi de Llobregat que té un cost de 131.000 euros

El barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou de Sant Boi de Llobregat tindrà pròximament un nou accés, gràcies a un acord tancat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Aquesta setmana ha començat les obres que tenen un cost de 131.000 euros i que assumeix l'ens provincial. El nou enllaç connectarà la carretera de Sant Vicenç (BV-2002) amb els carrers Primer de Maig i Joan Maragall. La futura via permetrà la circulació cap a Molí Nou directament des de l'esmentada carretera.

L'obertura de l'Hospital de Sant Boi va aconsellar, al seu dia, construir un nou nus viari que millorés la mobilitat a la zona i possibilités un accés ampli i ràpid al centre hospitalari i al barri. Per aquest motiu es va habilitar la rotonda que connecta la BV-2002 amb el carrer Frederic Mompou, que va suposar l'anul·lació del pas directe al carrer Primer de Maig.

L'Ajuntament ha mantingut durant aquests anys un procés de converses i col·laboració amb la Plataforma de Veïns Molí Nou a la recerca de solucions tècniques per reobrir l'accés i millorar la mobilitat. En aquest sentit, Ajuntament i Plataforma van acudir junts a la Diputació de Barcelona (titular de la carretera BV-2002) per presentar una proposta que finalment va ser desestimada.

El nou accés ha estat l'única solució viable després d'haver-se descartat altres projectes per no ajustar-se als requisits tècnics i legals en matèria de seguretat viària. La proposta es va traslladar al Consell de Barri, òrgan que va acceptar la proposta de construir el nou accés. Arran de la construcció de l'enllaç, l'Ajuntament iniciarà un nou procés de participació per decidir el sentit d'alguns dels carrers de la zona. La previsió és que aquest procés comenci a finals d'aquest mes o a principis de desembre, mentre les obres de construcció estiguin en curs.

Conveni amb FGC

Per poder construir el nou accés a Molí Nou ha estat necessari també un conveni entre l'Ajuntament de Sant Boi i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que facilita el pas a través dels terrenys que la companyia ferroviària té al costat de la carretera de Sant Vicenç dels Horts. L'acord permet habilitar l'accés a Molí Nou des del carril dret de la BV-2002. El nou enllaç disposarà d'un únic sentit de circulació (pujada) ja que no és possible habilitar els dos sentits de circulació a causa de les característiques d'aquesta xarxa viària.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
87

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix