El Síndic demana una nova entrada a l’estació de RENFE de Cornellà

L’obertura d’una entrada pel cantó del carrer Joan Maragall facilitaria, a més, l’accessibilitat dels veïns procedents dels barris de Sant Ildefons, Gavarra i Pedró.

El Síndic de Cornellà, Joan Barrera, ha promogut una iniciativa per a demanar que l’estació de RENFE a Cornellà de Cornellà s’adapti a la Llei d’accessibilitat, especialment per a casos de persones amb mobilitat reduïda, entre altres limitacions. La iniciativa considera que una solució òptima seria l’obertura d’un accés per la zona on desemboca el carrer Joan Maragall. S’evitaria, d’aquesta manera, haver d’utilitzar el pas elevat amb escales que uneix les dues bandes de l’estació.

El Síndic fa aquesta reclamació després de conèixer diferents iniciatives, públiques i privades, per a resoldre la situació i adequar la infraestructura a la normativa vigent. I també la resposta negativa que s’inclou en un escrit que el director de Rodalies de RENFE ha dirigit al portaveu de la Plataforma d’usuaris del transport públic de Molins de Rei (PUTP/MDR) on li demanaven conèixer les actuacions per a millorar l’accessibilitat de les estacions de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat. En aquest darrer cas s’indica que no hi ha prevista cap obra atès que la estació està dotada d’ascensors i andanes adaptades des de 2012.

L’obertura d’una entrada pel cantó de la carrera Joan Maragall facilitaria, a més, l’accessibilitat dels veïns procedents dels barris de Sant Ildefons, Gavarra i Pedró, on viuen la majoria de ciutadans de Cornellà.

L’estació de RENFE de la ciutat està situada en un dels intrercanviadors de transport públic més important de Catalunya, ja que en un mateix espai hi conflueixen metro, tramvia, autobús i ferrocarril.

El Síndic obre la possibilitat de completar la iniciativa amb les queixes dels veïns que considerin que es vulnera el seu dret a l’accessibilitat al recinte, d’acord amb el que preveu la Llei del Parlament 13/2014.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
86

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix