S’inauguren els horts comunitaris de Can Pinyol

A més s’estrenarà també aquest dissabte una nova zona d'esbarjo per a animals de companyia.

Demà dissabte 12 de març, a partir de les deu del matí, s'inauguraran els horts comunitaris de Can Pinyol a Sant Boi de Llobregat. Es tracta de 36 parcel·les d'horts urbans comunitaris de caire social, ubicats a la carretera de Sant Climent.

El projecte dels horts comunitaris, dissenyat i finançat per l'AMB, amb la cessió del terreny per part de l'Ajuntament de Sant Boi, esdevé una oportunitat per habilitar espais agrícoles amb caràcter social en els entorns urbans de la conca del riu Llobregat i s'emmarca dins el projecte europeu SIDIG-MED. L'actuació consisteix en la construcció d'horts periurbans amb impacte ecològic mínim, dissenyats i gestionats mitjançant un sistema participatiu i que posa el focus en la inclusió social. Un terç d'aquestes parcel·les han estat assignades, en primera instància, a persones ateses en els serveis socials municipals; un altre terç s'han assignat, a través de sorteig, a persones del municipi interessades en el projecte; i el darrer terç s'ha assignat a entitats i associacions del barri. La Fundació Marianao, per concessió de l'Ajuntament de Sant Boi, és l'encarregada de gestionar aquestes 36 parcel·les de terreny i les seves instal·lacions annexes que ocupen mitja hectàrea aproximadament.

D’altra banda, el mateix dissabte, l'alcaldessa inaugurarà una nova zona d'esbarjo per a animals de companyia que es troba al carrer Benviure, just al costat del camp de futbol Marianao. L'Ajuntament ha invertit 8.800 euros en aquesta instal·lació que té una superfície aproximada de 700 m2. Aquesta és la sisena zona d'esbarjo per a gossos que es posa en marxa a la ciutat, la resta es troben a Ciutat Cooperativa, La Muntanyeta, Camps Blancs, Saló Central i carrer Picasso.

Reforestació

A l'acte d'inauguració assistiran l'alcaldessa, Lluïsa Moret; el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas; el coordinador d'infraestructures de l'AMB, Antoni Farrero; i el director de la Fundació Marianao, Josep Torrico. Durant la jornada, l'alcaldessa visitarà dos espais del municipi que seran reforestats. D'una banda, es farà una plantació de 150 garrofers a la franja de protecció del carrer Lilàs (que va patir un incendi el passat mes de juliol). L'altre espai que serà reforestat es troba a la riera de Can Soler (Ciutat Cooperativa) on l'Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat farà la plantació de 25 llorers i 25 pollancres amb motiu dels actes del seu 50è aniversari.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix