Augmenta el nombre d’accidents laborals a la comarca

Es van produir 33 expedients de regulació que afecten 683 persones durant el 2n semestre de 2015. 

 

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha donat a conèixer l’informe semestral de relacions laborals i qualitat en el treball. El més significatiu és que els accidents laborals amb baixa continuen creixent per quart semestre consecutiu. En el segon semestre de 2015 van tenir lloc 4.684 sinistres, la majoria d'ells de gravetat lleu. D'altra banda, es van donar 33 expedients de regulació autoritzats i 683 persones afectades la comarca. 

Sinistralitat laboral

El nombre d’accidents va pujar durant el segon semestre de 2015 fins als 4.684, un 8,9% més que el semestre anterior i un 12,5% més que el mateix període de l’any passat. Es tracta del quart semestre consecutiu en què augmenten els accidents laborals. A més, el nombre de sinistres ha augmentat aquest semestre tant entre els homes com entre les dones. La gran majoria dels accidents (el 99,2%) van ser lleus, tot i que van tenir lloc dos accidents mortals. 

D’altra banda, l’índex d’incidència de la sinistralitat, que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, augmenta en tots els sectors, és a dir, tant en indústria com en construcció i serveis. Aquest índex d’incidència segueix sent superior en tots els sectors al Baix Llobregat en comparació amb el conjunt de l’Àmbit metropolità i de Catalunya. 

Regulació d’ocupació

Es van registrar 33 expedients de regulació que van afectar 683 persones, un 85% més respecte al primer semestre de 2015 (314 persones més, en absoluts). Respecte al mateix semestre de l’any anterior però, es dóna una disminució en el nombre de persones afectades (346 persones menys). D’altra banda, el 45% dels expedients van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 33% de rescissió de contracte i el 21% de reducció de la jornada. 

Mentrestant, l’activitat econòmica de construcció de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs, amb 291 persones afectades i 3 expedients de regulació autoritzats, va ser la que va afectar el major nombre de persones. Les activitats especialitzades de la construcció també van ser de les que més persones van afectar per regulació d’ocupació, seguides de les indústries de productes alimentaris i de comerç a l’engròs. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix