Els Bombers de la Generalitat estrenen a Gavà el "Rodafoc"

Un camió amb dibuixos que il·lustren les diferents tasques del cos que té com a objectiu divulgar la cultura de la prevenció entre els més petits. 

Amb l’objectiu d’apropar als més petits la tasca dels Bombers i, especialment, la cultura de la prevenció d’accidents a la llar, la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, ha creat el ‘Rodafoc’; un antic camió de bombers que avui ha fet la seva presentació oficial  al parc de bombers de Gavà, aprofitant una visita escolar. Es tracta d’un antic Mercedes 1222AF, ja donat de baixa del servei operatiu però que continuarà actiu, en aquest cas, per divulgar la importància de les conductes preventives entre els més petits. 

Pintat per un bomber

El camió ha estat decorat amb dibuixos que representen diferents tipus de feines que fan els bombers. Els ha fet Eduard Agustí, bomber del parc de Gavà que ja ha col·laborat amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), creant un còmic divulgatiu per ser repartit entre els escolars que visiten els diferents parcs dels Bombers de la Generalitat com a part de les seves activitats escolars. 

En general, el discurs narratiu del ‘Rodafoc’ ve a reforçar el contingut de la campanya ‘Ho pots evitar’, creada pel servei de Prevenció de la DGPEIS. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte ‘La prevenció es mou’, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit. 

D’aquesta manera, els petits podran pujar al camió, conèixer quin tipus d’eines i material poden transportar i comprovar en primera persona com adequa el seu espai aquesta mena de vehicles a les necessitats d’un servei d’emergències. El camió podrà ser traslladat als parcs de Bombers de la zona que hagin de rebre la visita d’alguna escola, ocasió que sempre és aprofitada pels Bombers per explicar la seva feina i explicar algunes pautes per evitar accidents a la llar i a la via pública. 

Redacció / Foto: Bombers Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix